Under Nordiske Mediedager kunne kulturminister Linda Hofstad Helleland bekrefte overfor Kampanje at regjeringen ville ha en siste runde med innspill fra mediebransjen før en avtale om kommersiell kringkasting lyses ut.

Hun fortalte at departementet ville møte potensielle leverandører én-til-én for å snakke om departementets behov og tilbydernes mulige løsninger. Bakgrunnen for invitasjonen er at departementet ønsker innspill fra potensielle leverandører om den nærmere utformingen av kunngjøringen.

- Vi har sendt ut en utlysning om konkurransegrunnlaget for kommersiell allmennkringkaster, der vi inviterer aktører som ønsker å søke til å komme til departementet for å prate med oss for å komme med innspill på de kravene vi skal stille, sa Helleland til Kampanje.

- Ønsker konkurranse velkommen
Det ble på ingen måte et rush av aktører til Kulturdepartementet i Akersgata etter at invitasjonen ble sendt ut i mai. Kampanje får nå bekreftet at kun to aktører ba om møte, Modern Times Group (MTG) og mediehuset som alle tror er den eneste aktuelle søkeren, TV 2.

- Da Kulturdepartementet gikk ut med at de ville avholde innspillsmøter i forkant av utlysningen sa vi i TV 2 at vi ønsket et slikt møte. I møtet kom vi med våre innspill til en slik utlysning, basert på vår erfaring etter 25 år som kommersiell allmennkringkaster. TV 2 er tuftet på konkurranse og ønsker det selvsagt velkommen. Nå ser vi frem til Kulturdepartementets utlysning, som de har varslet vil komme før sommeren, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

MTG-sjef Morten Aaas er ordknapp om møtet med Kulturdepartementet. MTG eier TV3, Viasat 4 og radiokanalen P4 i Norge.

- Vi ønsker ikke å kommentere møtet med departementet, sier Aass til Kampanje.

Noe av det det Kulturdepartementet ønsket innspill på, er hvordan det statsfinansierte oppdraget skal skilles ut fra annen virksomhet. Kulturdepartementet legger i utgangspunktet opp til et krav om at denne virksomheten må skilles ut i et eget selskap.

Statens kompensasjon vil maksimalt kunne dekke tilbyders nettokostnader knyttet til oppdraget med inntil 15 millioner kroner euro i året, inkludert en rimelig fortjeneste. Departementet ber også om innspill fra aktørene på hva som er et rimelig avkastningsnivå på investert kapital gitt virksomhetens karakter.

Les også: Slik blir statens nye «TV 2-avtale»

Se intervju med Linda Hofstad Helleland fra Nordiske Mediedager her: