Mandag morgen legger også reklamebyrået til Kjetil Try frem sine tall for fjoråret. Byråinntekten til Try/Apt-konsernet endte på i underkant av 177 millioner kroner, noe som er opp fra 164 millioner kroner i 2013. Dette er en forbedring på rundt 7,5 prosent. I 2012 var byråinntekten på 151 millioner kroner, så på to år har altså byråinntekten økt med 26 millioner kroner.
Kjetil Try avviser at byrået stanger hodet i taket siden veksten i resultat før skatt ikke helt holder tritt med veksten på topplinjen. Resultat før skatt endte som tidligere år på 37 millioner kroner.
- Så lenge vi har et resultat på 37 millioner, går vi ikke rundt og sturer. Vi er sikre på at en del av topplinjen går til investeringer som er nødvendig og smarte, sier Kjetil Try.
Noen av disse investeringene går til å bygge opp ny kompetanse innen områder som «digital mediekunnskap, PR og CRM».
- Alt er mer omfattende nå, ikke minst den digitale delen, og vi må jobbe mer for hver krone. Det betyr også at vi må investere mer i folk med viktig kompetanse, enten det er innenfor digital mediekunnskap, PR eller CRM. Det er helt nødvendig for å fortsette å lage den beste reklamen, og det er også en god investering for fremtiden, sier Try til Kampanje.
Og nettopp PR-bransjen begynner etter hvert å spise seg inn på reklamebransjenes jaktmarker. Før helgen kunne Kampanje fortelle at PR-byrået Trigger har forsynt seg grovt av reklameprisene den siste tiden med sin kampanje for Plan Norge, «Stopp bryllupet» og tidligere i dag legger et av landets største PR-byråer, Geelmuyden.Kiese som viser at byrået økte byråinntekten med 22 prosent og dermed mer enn Try/Apt mye på grunn av en større satsing på mer kreativ kommunikasjon og reklametjenester.
Til Kampanje kunne GK-sjefen i Norge, Andreas Wabø, fortelle at det i fremtiden «blir like naturlig å kjøpe reklametjenester i et PR-byrå som et reklamebyrå».
Les også: GK vokser med reklamesatsing
- Minimal PR-konkurranse
Daglig leder i Try/Apt, Kjetil Try, forteller til Kampanje at konkurransen fra andre deler av kommunikasjonsbransjen som PR- og mediebyråer, foreløpig ikke er altfor stor.
- Foreløpig er konkurransen fra PR og mediebyråer minimal, men for oss spiller det egentlig ikke så stor rolle hva som står på døren til konkurrentene våre. Vi må uansett levere det som skal til, sier han.
Heller ikke i den norske reklamebransjen ser konkurransen ut til plage byrået i Øvre Slottsgate. Da reklamekonkurransen Gullblyanten ble arrangert fredag i forrige uke stakk Try/Apt av med flest priser av alle og den største konkurrenten var uten tvil datterselskapet T/A/Pol som tok Grand Prix. Til sammen tok de to byråene hele 40 av totalt 116 priser.
Kjetil Try avviser at de står i fare for å bli mette og ikke lenger har noe å strekke seg etter.
- Vi driver jo ikke reklamebyrå for å vinne priser. At det er morsomt for oss å vinne priser, er sant, men oppgaven vår er først og fremst å lage god business for kundene våre. Gullblyanten er kjempemorsomt og en skikkelig egotripp. Men det er en ny dag dagen etter, og da er det business i fokus.
- Ser du noen konkurrenter i det norske reklamelandsskapet?
- Vi har masse konkurrenter, det finnes jo en haug byråer. Men vi kan ikke gjøre annet enn det vi driver med, og vår oppgave er å lage bra reklame for kundene våre, sier Try.
- Stolt av Pol
I fjor var året datterselskapet T/A Pol for alvor kom i gang, og det er også det Kjetil Try trekker frem som noe han er veldig stolt av fra i fjor.
- Jeg er jo veldig stolt over at Try/Apt har opprettholdt en vanvittig høy standard enda vi avgav flinke folk til vårt nye datterbyrå, også er jeg stolt over at T/A Pol har fått så bra start, sier Try.
Ifølge Try er det vanskelig å svare på hvor mye det har kostet å starte opp avleggeren T/A Pol.
- Det er veldig vanskelig å regne på det. Det er folk ut og folk inn, samt reelle utgifter som nye lokaler, maskiner og utstyr. Men det er klart at mye av kostnaden er omveltninger og tid brukt på dette.
Bedt om å se inn i krystallkulen har ikke overraskende Kjetil Try god tro på fremtiden.
- Jeg tror 2015 blir et godt år for Try-konsernet både faglig og økonomisk. Vi har budsjettert med vekst også på bunnlinjen, sier han.
Kommentér