Radioresepsjonen har i lang tid vært Norges mest populære podcast etterfulgt av Tusvik og Tønne.
Les mer her: Pangstart for Radioresepsjonen
Nå er det VGs «krimcast» Uløst, som ble sluppet for en uke siden, som topper den norske nedlastningslisten.
I Uløst skal krimreporter i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, gjennom seks episoder lose lytterne gjennom en av norgeshistoriens mest kjente drapsgåter, Birgitte Tengs-saken.
Uløst er et journalistisk samarbeid mellom VG og produksjonsselskapet Rubicon, og den største podcast-satsingen fra mediehuset hittil.
Les mer her: Slik blir VGs svar på «Serial»
Første episode har hatt over 70.000 lyttere, kan VGs podcast-ansvarlig, Kristine Hellesland opplyse til Kampanje.
- Dette er vi veldig fornøyd med, og mener det allerede er en suksess for VG og Rubicon. Det er veldig moro at så mange har lyttet. Dette er første gang dette gjøres i Norge, og responsen har vært overveldende bra, sier Hellesland.
I går ble andre episode i serien sluppet.
- Vi slapp andre episode i går og håper at like mange vil lytte med den. Vi jobber nå døgnet rundt med å få ferdig episode 3 og resten av episodene. Mange har sagt til meg at torsdag er den nye favorittdagen og de venter på å laste ned nye episoder. Og jeg er svært takknemlig for alle de gode tilbakemeldingene. Det tyder på at folk synes det er spennende å lytte til en drapssak når den blir fortalt på denne måten, sier Tor-Erling Thømt Ruud.
VGs krimcast har fått gode tilbakemeldinger, men flere har på Twitter uttrykt at lydsporet er upassende.
Jeg hadde forhåpninger til #Uløst, men hvem velger ut rar halvslapp gitarsamba som kjenningsmusikk til en mordgåte?
— Magnus Iversen (@Magnuslversen) November 14, 2015
@hpnhansen Hørte ferdig #mediapuls i morges og svært så negativ til musikken på #uløst? (Introen deres minner om populærvitenskap program)
— Kristoffer Eidsnes (@KEidsnes) November 19, 2015
Thømt Ruud sier til Kampanje at VG er fornøyd med lydspor-valget.
- Det har kommet et par reaksjoner, og det er bra! Vi er veldig fornøyd med musikken og lydsporet, og synes det driver historien fremover. At noen reagerer viser at vi skaper engasjement, og vi håper de vil høre videre likevel, sier han.
Kommentér