Schibsted tar tilbake content-tronen: - Føles som revansje

BYRÅPROFIL 2022: Schibsted Partnerstudio er tilbake på content-toppen. Fjorårets vinner, Iteo, etablerer seg i toppsjiktet.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Onsdag kveld kunne Schibsted Partnerstudio juble for nok en gang å ha vunnet kategorien «Årets content- og performance-byrå» i Byråprofil. Årets resultater ble offentliggjort på et arrangement på Hotel Continental i Oslo.

- Jeg må si jeg var litt nervøs. Det føler litt som revansje, sier sjef for Schibstd Partnerstudio, Mikaela Evelyn Folkestad.

Kategorien «Årets content- og performancebyrå» ble i år målt for femte gang. Tidligere har VG Partnerstudio ved to anledninger stukket av med seieren. I 2020 slo VG Partnerstudio og Schibsted Brand Studio seg sammen og ble Schibsted Partnerstudio. Fusjonen var ingen hindring for det «nye» byrået som stakk av med seieren også i 2020.

Men i fjor ble det imidlertid endring i toppen. Hybridbyrået Iteo ble for første gang målt da de passerte kravet om 25 millioner kroner i omsetning (som i år er hevet til 30 millioner, red. anm.). Da stakk de av med seieren og skjøv Schibsted ned til andreplass. Nå er Schibsted tilbake på toppen av listen, mens Iteo faller to plasseringer.

- Det føles veldig bra og jeg har denne fantastiske gjengen med meg. Jeg synes vi er best på innholdskvalitet så jeg liker å få denne prisen, sier Folkestad.

Spoon er tilbake på pallen

I tillegg til Schibsted-byrået ble seks andre byråer målt. Fjorårets fjerdeplass Spoon gjør et comeback på pallen, foran Iteo som i år må ta til takke med tredjeplassen.

Synlighet er ny på topplisten, mens Metro Branding forsvarer sin plassering blant de fem content- og performance-byråene med best omdømme i bransjen.

Les mer om fjorårets resultater her: Iteo er årets content- og performance-byrå - vipper Schibsted ned fra toppen

Dette er de fem beste i kategorien «Årets content- og performancebyrå»Schibsted tar tilbake content-tronen

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Schibsted Partnerstudio (2)
2. Spoon (4)
3. Iteo (1)
4. Synlighet NY
5. Metro Branding (3)

 

Fakta om Byråprofil 2022: Slik blir undersøkelsen til

  • I år er Byråprofil gjennomført av Kantar i samarbeid med Kampanje for 33. gang. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene.
  • Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content-/performance og teknologi/digital tjenestedesign.
  • For å bli målt i Byråprofil 2022 må man ha en byråinntekt på minst 30 millioner kroner. Denne grensen er justert opp fra 25 millioner kroner i fjor for å gjenspeile den generelle pris- og lønnsveksten de siste årene, uten at det har gitt utslag i antall byråer i undersøkelsen.
  • Byråene må også ha lagt bak seg et helt driftsår og ha tydelige rikskunder i kundeporteføljen.
  • Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det.
  • Totalt 60 byråer er med i målingen, og 59 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert. Byråene fordeler seg slik etter byråtype:
  • Bak rangeringen i Byråprofil 2022 ligger 9 250 byråvurderinger og over 46 250 svarresponser. Byråprofil er gjennomført i oktober 2022.
  • Undersøkelsen er web-basert. I utvalget er det i år 808 besvarelser (577 besvarelser i 2020).

Schibsted tar tilbake content-tronen: - Føles som revansje