Eggs slår Netlife - er årets design- og teknologibyrå

BYRÅPROFIL 2022: - Endelig går vi til topps, sier Eggs-sjefen etter to andreplasser.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Eggs anses som det beste design- og teknologibyrået av landets annonsører, og følger med det opp sine to andreplasser siden de debuterte i undersøkelsen i 2020. Det viser Byråprofil-undersøkelsen som gjennomføres av Kantar i samarbeid med Kampanje. Helt siden undersøkelsen ble utvidet til å inkludere denne delen av bransjen for åtte år siden, har Netlife klort seg fast toppen, men nå må de gi vei til Sopra Steria-eide Eggs.

- Vi har jobbet hardt i mange år med kundeopplevelse og endelig går vi til topps! sier Ellen Lidgren, som er Director i Eggs Oslo.

Netlife tar en hederlig tredjeplass foran Try Apt og Bakken & Bæck, mens Designit tar andreplassen.

Årets utdeling fant sted på Hotel Continental i Oslo, og der var også Eggs til stede. Byrået kommer også helt opp på en femteplass for høyest ansett byrå uavhengig av byråklasse, og klatrer dermed én plass fra fjoråret.

Det har nå gått rett over ett år siden Sopra Steria og Eggs kunne dele nyheten om at konsulentselskapet kjøper designbyrået. Det skjedde rett i forkant av fjorårets Byråprofil-kåring, og med ett år sammen på baken klatrer de nå helt til topps.

- Var det det lille som manglet? spurte ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger i Kampanje.

- Det vet jeg ikke, men det er alltid fint med støtte, sier Lidgren.

Les mer om fjorårets resultater: Netlife er årets design- og teknologibyrå: - Setter vanvittig pris på tilliten

Designit brakdebuterer

Designit er helt ny i Byråprofil-sammenheng, men brakdebuterer slik Eggs gjorde i sin tid med en andreplass. Designit Oslo er del av en større internasjonal byrågruppering med over 700 ansatte og kontorer i hele Norden under ledelse av norske Niklas Mortensen.

Halogen og SDG, som var inne blant de fem beste for første gang i fjor, er dermed ute av årets Topp fem-liste. Det er nå Try Apt og Bakken & Bæck som inntar fjerde- og femteplassen. Det betyr at Try Apt faller én plass fra fjoråret, mens Bakken & Bæck forsvarer sin femteplass fra Byråprofil 2021.

Se vinnerintervjuet med Ellen Lidgren i Eggs her:

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets teknologi- og designbyrå» på Byråprofil 2022Eggs klatrer til topps

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Eggs (2)
2. Designit NY
3. Netlife (1)
4. Try Apt (3)
5. Bakken og Bæck (5)

Fakta om Byråprofil 2022: Slik blir undersøkelsen til

  • I år er Byråprofil gjennomført av Kantar i samarbeid med Kampanje for 33. gang. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene.
  • Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content-/performance og teknologi/digital tjenestedesign.
  • For å bli målt i Byråprofil 2022 må man ha en byråinntekt på minst 30 millioner kroner. Denne grensen er justert opp fra 25 millioner kroner i fjor for å gjenspeile den generelle pris- og lønnsveksten de siste årene, uten at det har gitt utslag i antall byråer i undersøkelsen.
  • Byråene må også ha lagt bak seg et helt driftsår og ha tydelige rikskunder i kundeporteføljen.
  • Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det.
  • Totalt 60 byråer er med i målingen, og 59 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert. Byråene fordeler seg slik etter byråtype:
  • Bak rangeringen i Byråprofil 2022 ligger 9 250 byråvurderinger og over 46 250 svarresponser. Byråprofil er gjennomført i oktober 2022.
  • Undersøkelsen er web-basert. I utvalget er det i år 808 besvarelser (577 besvarelser i 2020).

Eggs slår Netlife - er årets design- og teknologibyrå