Sopra Steria kjøper Eggs Design og skaper med det et av de største design- og innovasjonsmiljøene i Skandinavia. I Norge blir de det største, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria i en pressemelding.

- Eggs Design er et sterkt selskap som har etablert seg som et fyrtårn innenfor designdrevet innovasjon og forretningsutvikling. Jeg er stolt av at de snart blir en del av Sopra Steria, og vi ser frem til å bygge en ny fremtid sammen. Totalt vil vi sammen telle nesten 300 medarbeidere innen design- og innovasjonssegmentet, sier Rusti.

Ti år gamle Eggs Design gjorde en brakdebut i fjorårets Byråprofil-undersøkelse, der de plasserte seg på en andreplass bak Netlife Design i design- og teknologi-kategorien. Byråprofil er en kartlegging av de beste byråene i kommunikasjonsbransjen, og gjennomføres årlig av Kantar og Kampanje.

Eggs Design har i dag kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen i Norge, og i København i Danmark. Byrået ledes av Ulla Sommerfelt, som også er en av de opprinnelige gründerne og eierne. Hun forteller at de alltid har hatt ambisjoner om internasjonal vekst og har sett etter en partner å vokse med.

- Det føler vi at vi har fått i Sopra Steria. Jeg kunne ikke forestille meg noe bedre sted å videreutvikle det vi synes er verdens beste arbeidsplass for kreative mennesker. Vi deler verdisett og menneskesyn og er begge ambisiøse selskaper som drives av vekst og entreprenørskap, sier hun i pressemeldingen.

Sommerfelt vil inngå i Sopra Steria sin ledergruppe og fortsette å lede forretningsenheten Eggs Design.

- Vi har lenge hatt et av landets største designmiljøer i Sopra Steria, men både vi og kundene våre ser hvor viktig design er for å lykkes med digitalisering og bærekraftig forretningstransformasjon. Det gjør at vi ønsker å gi full gass innenfor området. Med Eggs på laget får vi også med oss en sterk merkevare, utrolig mange flinke folk og bunnsolide kundereferanser på innovasjon innenfor alle sektorer. Vi vil bevare selskapet som en egen forretningsenhet i Sopra Steria – men med tett samarbeid med våre øvrige forretningsområder. Vi ser på dette som et partnerskap, sier Rusti.

Sommerfelt mener sammenslåingen vil styrke forholdet til eksisterende og fremtidige kunder.

- Vi har allerede satt mål for hva vi skal oppnå i markedet fremover. Med dette partnerskapet innen teknologi og design vil vi stå sterkere sammen for kundene våre, og for å skape et bedre samfunn, sier hun.

Eggs Design hadde en omsetning på 115 millioner kroner et resultat før skatt på 4,7 millioner i 2020.

Les også: Byråprofil-rakett kastet seg rundt da pandemien traff - nå sikter sjefen mot nytt rekordresultat