Siste nytt fra reklamebyrået Try er at de har kapret digitaldirektør Christian Lindemann fra Vizeum. Denne måneden startet han som konsulent i Try.

- På tide å få noen direktører inn i anarkiet her. Christian skal jobbe som konsulent for flere av byråets større kunder. Han scorer skyhøyt på digital kompetanse og brukbart høyt på sosial intelligens, så dette skal bli bra, sier byråleder Kjetil Try.

Lindemann har vært i Vizeum siden 2010. Først som avdelingsleder og digital strateg og fra sommeren 2014 som digitaldirektør. Han har også erfaring fra PHD.

Les også: Blir digitalsjef i Vizeum

- Etter flere år på mediebyråsiden var jeg klar for å prøve en ny side av faget. Digitalt er enda mer forretningskritisk enn før, og man kan ikke jobbe strategi og kommunikasjon i 2017 uten å forstå digitale økosystemer og potensialet ny teknologi representerer. Jeg brenner for kommunikasjon og kreativitet, og med Apt og Opt på laget, føler jeg Try er veldig godt posisjonert for å også levere på fremtidens kommunikasjonsutfordringer. Derfor tror jeg dette kan bli en bra match, sier Lindemann.

- Smarte, hyggelige og flinke
Det er ikke ofte Try rekrutterer fra mediebyråsiden, bekrefter Kjetil Try.

- Ja, det stemmer - det er ikke så ofte vi rekrutterer fra mediebyråene. Men for oss handler det mer om at vi hører om folk i vår og tilliggende bransjer som er smarte, hyggelige og spesielt flinke i jobben sin og som gjerne har en spisskompetanse vi trenger. Om de da kommer fra annonsørsiden, mediebyråsiden eller undervisningssiden for den saks skyld spiller mindre rolle, sier han til Kampanje.

For Try understreker at en av hans viktigste oppgaver er å bredde byråets kompetanse – for byrået driver jo ikke utelukkende med tradisjonell reklame lenger – et slikt byrå finnes knapt nok lenger.

- Å drive et reklamebyrå i dag innebærer jo at man må komponere et lag med langt bredere kunnskap og erfaringsbakgrunn enn for fem år siden. Vi må ha ekspertise innenfor mange disipliner av faget samtidig som en god konsulent må kunne løfte blikket å se helheten, ikke bare stirre seg blind på sitt eget spesialområde. I motsetning til legene må en konsulent i Try være både allmennlege og spesialist samtidig, sier Try.