Ira Gladnikoff klatrer på karrierestigen og blir administrerende direktør i streamingtjenesten i MTG-eide Viaplay. Hun kommer fra stillingen som kommersiell sjef i Viaplay. Gladnikoff erstatter dermed Jonas Karlén som nå har bestemt seg for å forlate selskapet, etter å ha ledet Viaplay i to år.

- Vi ønsker Jonas det beste og takker ham for ni år i MTG og for å ha ledet en suksessfull utvikling av Viaplay. Det er flott at vi nå har en allerede dyktig sjef i Ira, som har bred erfaring med videounderholdning på nett, og som kommersiell sjef har vært ansvarlig for så mye av Viaplays kommersielle suksess, sier styreformann i Nordic Entertainment Management og MTG Sverige, Anders Jensen.

Les også: Strømme-tv skraper bunn i kundemåling - «altfor dårlige tall»

Les også: Den nye TV 2 Sumo-sjefen skal måle krefter med amerikanske strømmegiganter (Abonnement)

- Å lede Viaplay har vært en fantastisk opplevelse som utelukkende har handlet om å utvikle de innholdstilbud og brukeropplevelsene som har gjort Viaplay til Nordens ledende streamingtjeneste. Jeg har elsket hvert minutt, og jeg vil fortsette å være en stor Viaplay-fan, sier avtrappende direktør Jonas Karlén.

- En lidenskap
Ira Gladnikoff tiltrer nå som administrerende direktør med umiddelbar effekt etter bare to års fartstid i MTG. 

- Viaplay er en lidenskap for meg, og jeg kunne ikke ha gledet meg mer over muligheten jeg nå har fått til å lede et så supert team. Vi tilbyr mer varierende innholdsopplevelser enn noen andre tjenester, og det ligger så mange muligheter i å jobbe med MTG Nordics merkevarer. Dette er bare begynnelsen, sier den nye Viaplay-direktøren.

Viaplay er en av Nordens ledende strømmetjenester, og har ifølge en pressemelding fra Viaplay mellom 2013 og 2016 firedoblet antall kunder, femdoblet inntektene, og vunnet Svenskt Kvalitetsindex’ kåring over de mest fornøyde streamingkundene to år på råd – i 2015 og 2016.

I Norge er Netflix klart størst, der etter følger TV  2 Sumo, HBO og Viaplay.

Les også HBO fosser frem i strømmekampen