Navn: Marte Ramuz Eriksen

Stilling: Rådgiver i Zynk

Alder: 37 år

CV: Utdanning: Siviløkonom fra NHH. 2001-200: Finansavisen, 2006: Memo, 2006-2017: Dagens Næringsliv. 

- Hva var din første jobb og hva lærte du der?

- Min første jobb var i en tobakksforretning. Der solgte jeg piper og sigaretter og sigarettetuier. Dette var jo en butikkjobb, så jeg lærte vel å være høflig, å konversere og det at man måtte fullføre det man hadde begynt på før man gikk hjem. Men det viktigste var å ta med penger til russefeiringen og en sommer på loffen i Europa.

- Den morsomste jobben jeg har hatt, er helt klart den jeg har hatt frem til nå i Dagens Næringsliv. Her har jeg fått masse frihet til å gjøre spennende prosjekter, så selv om det er morsomt å fortelle på fest at man har jobbet i tobakksbutikk, teller det ikke like mye.

- Hvilken sjef har betydd mest for deg?

- Jeg synes hele ledelsen i DN har vært fantastisk, de har gitt meg stor tillit og frihet. Og dette er ikke til forkleinelse for noen ledere der; men den sjefen som har hatt størst betydning for meg tidlig i karrieren, er Trygve Hegnar. Han står så 100 prosent for reporterne sine. Det var nokså sterkt da jeg var ny og fersk journalist i Finansavisen. Han gir stor tillit til ferske folk, og han overrasket meg veldig som type.

- Hvilket jobbintervju glemmer du aldri og hvorfor?

- Jeg var kjempeung og kjempeambisiøs og søkte en jobb som så spennende ut, og ble kalt inn til et jobbintervju som startet slik : «Du vet at du har søkt på en senior-stilling»? Jeg hadde ikke peiling! Jeg innså tidlig i intervjuet at jeg egentlig ikke ante hva firmaet drev med. Det må de som intervjuet meg også ha skjønt, det var ikke så god stemning. Jeg fikk ikke jobben. Men dette er lenge siden altså!

- Har du satt deg noen mål for den nye jobben din?

- Ja, jeg skal bli verdens beste rådgiver! Hehe. Også skal jeg ha det gøy på jobben.

- Hva blir den største forskjellen på å være journalist i DN og rådgiver i Zynk?

- Den største forskjellen blir vel at nå skal jeg være en bakspiller mer enn å være i front. Noe av det som er spennende med dette, er at det er en helt annen metodikk. Jeg har ønsket å prøve meg på noe nytt. Man blir vel aldri ferdig utlært som journalist, men metodikken kan bli ganske lik selv om sakene er forskjellige. Nå skal jeg lære meg en helt ny måte å jobbe på og skal finne andre strenger å spille på. 

Les også: Ny DN-journalist til PR-bransjen