Rune Skogeng (39) er ansatt som daglig leder i Universum AS, et heleid NTB-selskap som er markedsledende på programoversikter for TV og radio. Han kommer fra stilling som seniorkonsulent i Implement Consulting Group.

Han erstattet Elisabeth Hovde, som går av med pensjon i løpet av 2017. Skogeng tiltrer stillingen som daglig leder 7. juni 2017.

- Vi er veldig fornøyd med ansettelsen av Rune Skogeng som ny daglig leder i Universum. Universum er i dag ledende i sitt marked, har gjennomført store investeringer og står meget godt rustet for å ta ytterligere posisjoner i Norge, samt finne nye vekstmuligheter utenfor Norge, sier Tore Svendsrud, styreleder i Universum.

Universum ble etablert i 1988 og er i dag en del av NTB-konsernet og er ifølge en melding «markedsledende leverandør av programoversikter for tv- og radio til tv-guider og trykte medier».

Selskapet leverer også elektroniske programguider (EPG) til kabel-, satellitt- og bakkenettdistributører i Norge og Norden.

Rune Skogeng får ansvar for daglig ledelse, salg og kundedialog, utvikling av nye produkter, strategi og personalansvar for selskapets ansatte.

- Skogeng har solid og bred erfaring fra både media og teknologi, dette kombinert med hans gode forretningsforståelse og sterke analytiske evner gjør at han vil representere den dynamikk og innovasjon som vi ønsker i Universum. Vi ser frem til å få Rune med på laget og gleder oss til å følge ham tett i videreutviklingen av selskapet, sier Svendsrud.

Rune Skogeng har en mastergrad i Marketing fra BI og har jobbet i ulike stillinger i MTG-konsernet (Modern Times Group MTG AB) i 10 år.

- Jeg ser fram til å bidra til utvikling og vekst i Universum sammen med dyktige kolleger og spennende kunder, sier Rune Skogeng.