Navn: Bård Skjørtorp.

Stilling: Daglig leder i Los & Co.

Alder: 38

CV: Startet i Los & Co i fjor vår etter å ha startet karrieren i PWC. Deretter gikk turen til Orkla og Axellus og Nidar og til slutt markedsdirektør i Orkla Foods. Utdannet siviløkonom fra NHH.

Aktuell: Tok denne uken over som ny byråleder etter Jan Christian Fosseidbråten i kommunikasjonsbyrået Los & Co.

- Hva var din første jobb og hva var det viktigste du lærte der?

- Min første jobb var som gårdsgutt på gården til faren min hjemme i Rakkestad. Jeg lærte at du ikke bare kan velge de oppgavene som er morsomst hele tida. Hardt arbeid er en selvfølge for å lykkes. Men ingen kan jo nekte deg å forsøke å gjøre arbeidet morsomt. Det forsøker jeg å bidra til.

- Hvilken sjef har betydd mest for deg?

- Jeg har vært heldig og hatt mange dyktige sjefer, kollegaer og medarbeidere. Gjennomgående har mine tidligere sjefer gitt meg ansvar og latt meg være meg selv. Det er to ting jeg liker godt. Skal jeg trekke fram én, så må det bli tidligere zalgsdirektør i Nidar, Erik Smith-Hansen. Han satset på meg i en rolle det ikke var åpenbart at jeg ville mestre.

- Hvilket jobbintervju glemmer du aldri og hvorfor?

- Når jeg var nyutdannet og skulle på intervju hos PwC, så sølte jeg ut vannglasset mitt på de to direktørene som skulle gjøre intervjuet. Før vi hadde hilst på hverandre. Ble såpass stresset av det at jeg gikk ut av rommet, banket på én gang til, ble ropt inn på nytt hilste og satte meg ned. Det fungerte som icebreaker, men anbefaler ikke andre å prøve. Fikk jobben og hadde to fine år der.

- Hvordan kommer Los & Co til å endre seg med deg som leder?

- Alle bedrifter trenger å endre seg kontinuerlig for å følge med i den tiden vi lever i. Det gjelder også Los & Co. Vi rigger oss for videre utvikling. Los & Co skal være kreative problemløsere, ved å kombinere forretningsforståelse og teknologikunnskap med kreativ kraft. Min jobb blir å forsterke de endringer som allerede er igangsatt.

- Har du et tips til andre ledere hvordan man best skal motivere ansatte?

- Nei, jeg starter ikke min første dag som byråleder med å gi andre tips. Alle står seg best på å være seg selv. Fikk en gang innspill fra en medarbeider om å begrunne skryt like godt som jeg begrunner utfordringer. Det synes jeg var lærerikt. 

- Har du satt deg noen konkrete mål i jobben som byråleder i Los & Co som du kan dele med kampanjes lesere?

- Jeg vil vise fram for kunder og bransje hvor mange flinke folk vi har i Los & Co. Folka er det som har imponert meg mest siden jeg kom til byrået. Kom innom Skuret på Vippetangen en dag, så skal du få møte flere av dem.