Overfor Kampanje bekrefter kreatør Fanny Vaager at hun har sagt opp sin faste stilling i reklamebyrået Saatchi & Saatchi for å starte med noe helt annet.

- Det hele er udramatisk, og har absolutt ingenting med byrå eller makker å gjøre - Saatchi er et fantastisk byrå og Øyvind Waage er den beste makkeren jeg har hatt, sier hun.

I går sto hun på scenen etter å ha vunnet to gull i Anfo Effekt sammen med teammakker Øyvind Waage - begge gull for Orkla. 

- Det føles kjempedeilig å vinne gull i Anfo Effekt. Det er kult å få bekreftet at kreativitet og effekt henger sammen, uttalte Waage til Kampanje i går kveld.

Les også: To gull til Orkla - OMD ble byråvinneren i Anfo Effekt

I to år har Vaager jobbet i Saatchi & Saatchi, mens hun før det var 3,5 år hos McCann. Hun har rukket å markere seg kreativt blant annet med den prisbelønte jobben som Smash-filmen som konkurrerte om Gullfisken i fjor og som jurymedlem i både Eurobest og Cannes Lions.

Les også: Smash vant sølvfisk

Les også: - Skjønner folk ikke bruker 30.000 på delegatpass

Les også: Vaager får ekstrabillett til Cannes

- Vil utforske andre sider av meg selv
Nå skal hun i gang med noe helt annet, kan hun avsløre overfor Kampanje.

- Jeg studerer nå realfag, samtidig som jeg fullfører noen prosjekter i Saatchi. Jeg utelukker absolutt ikke å komme tilbake til reklame - dersom det er det jeg vil senere, men nå følte jeg at tiden var inne for å utforske andre sider av meg. Jeg vil finne ut av hvordan jeg takler oppgaver som er helt motsatte fra det kreative arbeidet som jeg har drevet med de siste årene, sier hun om reklame-exiten.

Vaager forteller at hun er litt overrasket over reaksjonene fra bransjen hun forlater.

- Noe jeg synes er interessant er reaksjonene jeg får når jeg forteller dette til folk. Valget om å slutte møtes med mye entusiasme, kanskje spesielt fra reklamefolk. Jeg mener at det er et tegn på at hele bransjen har dårlig selvtillit når man applauderer det at noen slutter, og det synes jeg er synd. Jeg slutter ikke fordi jeg misliker reklame, jeg slutter fordi jeg ønsker meg akademisk kompetanse, bedyrer hun.

Det har vært noen år med bratt læringskurve etter at hun som nyutdannet startet i McCann rett etter Westerdals, forteller Vaager.

- Reklamebransjen har vært en spennende bransje å komme inn i som veldig ung, og kanskje spesielt som ung kvinne. Jeg føler at læringskurven har vært bratt, og er glad for at jeg har med meg mye erfaring når jeg nå skal prøve meg på noe helt annet. Bare det at Kampanje vil skrive en sak om at jeg skal slutte i bransjen er jo kult, og betyr at jeg har fått til noe, sier hun fornøyd.

Les også: Nytt tilskudd hos McCann