Mens PR-bransjen rekrutterer fra politikken, går det unge PR-talentet Daniel Torkildsen (26) motstrøms, og forlater Zynk til fordel for en politisk karriere. Etter fire år på Zynk-laget går han nå til en stilling som rådgiver for parlamentarisk ledelse i Høyres stortingsgruppe, altså Trond Helleland og Nikolai Astrup.

- Jeg har hele tiden vært tydelig at jeg ønsket å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og PR. Så for meg er det naturlig å gå til politikken nå. Jeg har også vært i partiet siden jeg var 15 år, sier Torkildsen til Kampanje.

- Du har tidligere uttalt at PR-bransjen var perfekt for deg, hvorfor forlater du den da?

- Jeg har hatt det veldig bra i Zynk og hatt utrolig lærerike år. Det har i det hele tatt vært den beste skole jeg kunne gått. Nå får jeg mulighet til å utøve politikk og PR på aller høyeste nivå, det tror jeg blir spennende. Min erfaring fra næringslivet kan være nyttig både for Høyre og meg, sier han.

Skal rådgi Høyre-ledelsen
- Hvilket inntrykk sitter du igjen med av PR-bransjen?

- Jeg satt og oppsummerte hvem jeg har jobbet med i løpet av disse årene og kom til over 60 ulike kunder. Det har gitt meg en bred erfaring. Men ellers synes jeg det er ufortjent mye støy rundt bransjen. Inntrykket mitt er at kundene er fornøyde og at vi gir et bidrag til å nå deres mål. Så har det heller ikke vært noe støy rundt det selskapet jeg har jobbet i.

I sin nye jobb som rådgiver skal han fortsette å gi råd, men denne gang til Høyre-ledelsen og ikke kunder i det private næringsliv.

- Jeg skal gi råd til parlamentarisk ledelse, det regner jeg med blir spennende og givende. Jeg gleder meg.

- Hva blir den viktigste oppgaven fremover?

- Vel, viktigste oppgave er å vinne valget. Det er selvsagt alltid krevende, men vi har en god posisjon. Regjeringen har innført mange reformer. Nå må vi kommunisere godt resultatene fra disse og vise partiets ambisjoner for de neste fire årene. Da vil Høyre gjøre et godt valg i 2017, sier han.

- Et arbeidsjern
Til Kampanje sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland at partiet gleder seg til Torkildsen er på plass.

- Vi er veldig glade for å få Daniel med på laget. Han har lang erfaring fra partiet og kjenner den praktiske partipolitikken godt, det er en stor fordel. I tillegg vet jeg fra tiden hans i Buskerud Høyre at Daniel er et arbeidsjern med stor kapasitet, sier han.

Helleland understreker at Torkildsens erfaring fra PR og kommunikasjon er viktig.

- Samtidig som han har vært aktiv i partiet, har Daniel også tilegnet seg verdifull kompetanse fra arbeidslivet, som selvsagt er en stor fordel i jobben. Politikk handler først og fremst om effektene av det vi vedtar og gjennomfører, men å kommunisere det ut på en god måte er også viktig, sier Helleland til Kampanje.

Torkildsen begynner i sin nye jobb 1. juni.