Kirsti Husby, Ingeborg Volan og Tone Sofie Aglen er de nye redaktørene i Adresseavisen. Sondre Mikal Alvær er ansatt som HR-leder i redaksjonen. Det er klart etter at sjefredaktør Tor Olav Mørseth har lagt ny lederkabal i det trønderske mediehuset.

Kirsti Husby (43) er ansatt som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder. Hun er i dag utviklingsredaktør i Adresseavisen, hvor hun de siste tre årene har vært sentral i de fleste større prosjektene i mediehuset. Husby har hatt en rekke lederstillinger i Adresseavisens redaksjon og har også blitt nevnt som aktuell kandidat til sjefredaktørjobbene tidligere. Hun har blant annet tidligere vært nyhetsredaktør, og har jobbet i Adresseavisen siden hun gjorde seg ferdig med journaliststudiene i 1998. Hun har utdanning innen nordisk, fransk og pedagogikk, samt strategi og ledelse.

Så er det klart at Ingeborg Volan (36) takker for seg i hovedstaden og vender hjem til Trøndelag. Hun er ansatt som utviklingsredaktør i det Polaris Media-eide mediehuset. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Beta og spesialrådgiver for sosiale medier i NRK. Volan har jobbet med nettjournalistikk siden 1999, og har jobbet i en rekke mediehus – blant annet som praktikant i Adresseavisen. Hun har også tilbrakt noen år i konsulentbransjen, deriblant Gambit, hvor hun har jobbet med digital kommunikasjon. Hun har vært leder for bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association siden 2013, og er utdannet innen journalistikk og økonomi og administrasjon.

Les også: Volan bygger Norges største SoMe-redaksjon (krever innlogging)

Tone Sofie Aglen (38) er ansatt som politisk redaktør. Adresseavisen poengterer i pressemeldingen at hun har gjort lynkarriere etter at hun kom til mediehuset som kommentator for to år siden. Før det har hun jobbet som kommunikasjonsdirektør i SIVA, rådmann i Moskenes kommune og vært kommunalråd i Trondheim kommune. Aglen har en master i statsvitenskap og nordisk mellomfag, og har i tillegg studert organisasjon og ledelse.

Sondre Mikal Alvær (40) er ansatt som HR-leder redaksjon. Alvær kommer fra stillingen som publiseringssjef. Han har tidligere blant annet vært redaktør og daglig leder for 100% Fotball og redaktør for 100% Sport, samt ledet større endringsprosjekter i redaksjonen. Han er utdannet som journalist og innen økonomi, administrasjon og ledelse. Alvær blir en del av sjefredaktørens ledergruppe, og en sentral del av HR-miljøet Adresseavisen er i ferd med å bygge opp.

- Et team med mye kompetanse
- Jeg er stolt av å kunne presentere et team med så mye kunnskap og erfaring fra ulike områder. I dette laget har vi en kombinasjon av lang erfaring i Adresseavisen og nye impulser. Vi bygger også et team med mye kompetanse innen teknologi og produktutvikling. Det trenger vi for å bringe Adresseavisen enda et hakk videre, sier sjefredaktør Tor Olav Mørseth i en pressemelding.

Mørseth kom fra Bergens Tidende da han tidligere i år ble den yngste sjefredaktøren i Adresseavisen noensinne.

- Jeg gjerne takke de tidligere redaktørene som nå går inn i andre roller. De har lagt ned en stor innsats over lang tid, og har vært avgjørende for at vi har en så god posisjon som vi har i dag.