Sigurd J. Vik er partner og digital forretningsutvikler i Red Gruppen, der han har vært i snart syv år. Nå slutter han, og det uten en ny jobb å gå til.

- Jeg skal investere i og starte noe som er født i den digitale tidsalderen, enten det blir et byrå eller en ren nettbedrift. Red har et sterkt voksende mediebyrå som kjernevirksomhet, og det gir ikke mening å ta fokus vekk fra det. Derfor er det mye bedre at jeg sjøsetter mitt nye prosjekt utenfor Red slik at det ene ikke forstyrrer det andre, sier han til Kampanje.

Vil selge seg ut
Vik eier også 23,3 prosent av holdingselskapet Red Gruppen, som omfatter Red Media Consulting, Retail Energy, Red Performance, Plastikk Media, Heia De Som Vinner og Plapre.

- Hva gjør du med eierandelen din?

- Jeg ønsker å frigjøre kapital til å kunne investere mest mulig i den nye internettøkonomien. Mitt mål er å jobbe mer strukturert med den finansielle siden av mine aktiviteter. Derfor er det naturlig at jeg selger mine andeler i Red og reinvesterer i nye prosjekter sammen med profesjonelle investorer. 

Nå vil han bygge opp noe helt nytt, men hva det blir, er for tidlig å si.

- Jeg er sterkt inspirert av bedrifter som for eksempel AirBnB, Kolonial.no og Finn. Disse er bygget på at tjenesten eller produktet i seg selv er digitalt, og gjennom dette får kundene en god løsning på sine behov. Det er ikke bannerannonser som gjør disse bedriftene digitale, de kan helt utmerket markedsføre seg på trikken eller på tv.

Røang: - Viktig, men ikke dramatisk
Nils Røang, konsernsjef i mediebyrået Red Gruppen, sier det ikke ligger noe dramatikk bak Sigurd Viks beslutning om «å si opp i selskapet».

- Vi har mottatt Sigurd Viks oppsigelse, men opplever ikke at det er noen dramatikk i dette. Nå forholder vi oss til at Sigurd har sagt opp.  Dette er selvfølgelig en viktig sak, men altså ikke dramatisk på noen måter. Mange i Red har jobbet med Sigurd i flere år, men ingen vil gå inn i Sigurd Viks rolle, sier Røang til Kampanje.

Røang mener Sigurd Viks beslutning om å slutte ikke vil føre til noen stor endring i Red Gruppen og viser til at partneren og forretningsutvikleren allerede har vært ute noen måneder i permisjon «i forbindelse med at han har fått barn».  

- Da er det naturlig at slike tanker kan komme og når Sigurd har tatt en slik beslutning vil vi diskutere videre utvikling. Red-gruppen har forandret seg mye den siste tiden og vi er blitt åtte selvgående selskaper som ligger under holdingselskapet med egne operasjonelle partnere. Timingen for dette er på mange måter fin og riktig. Sigurd har hatt mindre kundeansvar den siste tiden, sier Røang.

At Vik samtidig er partner i selskapet vil ifølge Røang avstedkomme en diskusjon om Viks aksjer.  

- Dette vil nødvendigvis bli en diskusjon i forhold til aksjene, men dette er en intern prosess. Sigurd er både partner og rådgiver og hans posisjon i forhold til aksjer er i holdingselskapet Red Gruppen, sier Røang.