Karianne Braathen (43) fra Drammen er ansatt som politisk redaktør i Drammens Tidende etter å ha vikariert i stillingen siden august.Braathen, som har høyere utdanning innenfor journalistikk og ledelse, har lang fartstid fra Drammens Tidende. Hun jobbet blant annet som politisk journalist og som nyhetsleder i flere år før hun sluttet i 2011. Hun har de siste årene vært redaksjonssjef i Egmont, skrevet bøker og rettskommentarer for Drammens Tidende.

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad er svært fornøyd med at Braathen blir med på laget.

-  Hun har en av de beste og modigste pennene jeg kjenner. Jeg ble først kjent med henne gjennom svært sterke og innsiktsfulle rettskommentarer. I vikariatet som politisk kommentator har hun bevist at hun leverer ledere og kommentarer innenfor politikk og samfunnsliv på like høyt nivå. Det var et enkelt valg å ansette Karianne som politisk redaktør. Hun er kunnskapsrik, troverdig og modig, en svært god representant for DT. Våre lesere kan glede seg til innsikt, analyse og sterke meninger om lokale saker, sier Monstad.

Drammens Tidende er regionens største og viktigste arena for samfunnsdebatt, og en hovedoppgave for den nye politiske redaktøren er å digitalisere meningsjournalistikken og gjøre avisen til en enda tydeligere stemme i Buskerud.

- Det blir en viktig oppgave for den politiske redaktøren å finne nye, unge og dagsordensettende stemmer i Buskerud, sier Monstad.

 Redaktørgruppa i Drammens Tidende består i tillegg til Monstad og Braathen av nyhetsredaktør Alf Petter Øverli og utviklingsredaktør Andreas Carlsen.