Den kommende «Idol»-sesongen blir den niende i rekken på TV 2, og den første som ikke produseres av Monster. Siden sist har nemlig FremantleMedia etablert et eget produksjonsselskap i Norge for å håndtere produksjonen av egne rettigheter.

Les også: - Vil prøve å sette vårt preg på «Idol»

Nå henter den norske Fremantle-sjefen Petter Testmann-Koch inn Kim Aleksander Melland-Orerød fra Strix til å lede produksjonen av «Idol». Han produserer for øyeblikket «Farmen» for samme kanal.

- Å få en av Norges aller beste produsenter med på laget er naturligvis en fjær i hatten for oss. Kim vil bidra med stor faglig integritet, kunnskap og skapervilje. I tillegg har Kim et vinnende vesen og en høyt respektert personlighet som vil bidra til selskapets sosiale profil. Vi gleder oss til å få han innenfor dørene, sier Testmann-Koch.

FremantleMedia er allerede er godt i gang med casting- og forberedelser til «Idol»-opptak før jul.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å få produsere Idol, og endelig kom muligheten! Ambisjonene for prosjektet er høye, og jeg håper jeg kan være med på å bidra til at et av TV 2s sterkeste brands fortsetter sin unike historie, sier Melland-Orerød.

Han har tidligere jobbet med produksjoner som «Paradise Hotel», «Big Brother» og «71 grader nord».

- Jeg gleder meg ekstremt mye til å bli en del av FremantleMedia og det teamet som skal definere fremtiden for selskapet. Både visjonen og tankene Petter har for selskapet og fremtiden, passer meg perfekt og jeg ser frem til å bidra med å styrke denne visjonen, sier Melland-Orerød.

Ikke bare produksjonsselskapet er nytt når «Idol» er tilbake på skjermen over nyttår. Det er også programleder Markus Bailey og nesten hele dommerpanelet, bestående av Ina Wroldsen, Øyvind «Vinni» Sauvik, Sandeep Singh og Gunnar Greve. Kun Greve har erfaring fra tidigere «Idol»-sesonger.

Les mer: Blir ny «Idol»-dommer