Erik Aasheim blir kommunikasjonsdirektør for Eat Initiativet og Eat Stockholm Food Forum.

Aasheim har de siste tre årene vært kommunikasjonsrådgiver for klima- og miljøministeren.

- Formidling er avgjørende for å omsette kunnskap til handling, og Aasheims lange erfaring innen kommunikasjon, klima- og miljøpolitikk er et viktig løft for Eats videre arbeid. Vi er veldig glad for å få Aasheim inn i ledelsen av Eat, sier Eat-direktør Gunhild A. Stordalen

Erik Aasheim vil lede Eats internasjonale kommunikasjonsarbeid, med medarbeidere i Oslo, Stockholm og New York. Han vil også være med på å fronte Eat utad. I tillegg vil han ha et overordnet ansvar for kommunikasjonsarbeidet i Stordalens stiftelser, GreenNudge og Stordalen Foundation.

- På kort tid har Eat blitt et lyntog av et prosjekt. Jeg gleder meg til være med på reisen med så mange dyktige folk fra næringsliv, politikk og forskning ombord, sier Erik Aasheim.

Aasheim har jobbet som journalist i 26 år, og vært innom redaksjoner i blant annet Dagbladet og NRK. De tre siste årene har Aasheim vært kommunikasjonsrådgiver for miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H). Aasheim har også skrevet biografier om politiske profiler som Eva Joly og Jonas Gahr Støre. 

Før Aasheim begynner i jobben 1. januar 2016 skal han få med seg FNs historiske klimaforhandlinger i Paris sammen med klima- og miljøministeren.