Etter ti år i Ikea blir Frode Ullebust nå markedssjef for selskapet. Han har tidligere hatt flere stillinger i Ikeas kommunikasjonsavdeling, blant annet som kommunikasjonssjef og kommunikasjonsrådgiver med ansvar for kommersiell kommunikasjon. Ullebust jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Barneombudet før han begynte i Ikea i 2005.

- Det å få muligheten til å være ny på jobb etter ti år i selskapet er et privilegium. Jeg er både ydmyk og glad for å få muligheten til å lede de dyktige folkene her i markedsavdelingen. Sammen skal vi skape gode kommunikasjonsløsninger og engasjement for merkevaren i tiden fremover, sier Ullebust.

Som ny markedssjef i Ikea har han ansvar for selskapets betalte kommunikasjon, online og egne kanaler, samt kundefordelsprogrammet Ikea Family.

- Livet hjemme hos folk er i stadig endring og med det endres også behovene folk har. Gjennom best mulig bruk av egne, fortjente og betalte kanaler skal vi inspirere og vise hvordan våre smarte hjeminnredningsløsninger kan gjøre hverdagen hjemme enda bedre for folk flest, sier han.

I 2013 lanserte selskapet netthandel og i år åpnet de en ny type kombinert pick- up point og showroom i Tromsø. Fremover vil selskapet investere mer midler i å nå kunder på nye måter i et stadig mer utfordrende konkurranseklima.

- Ikeas verdigrunnlag og det sterke kundefokuset er noe av det som inspirerer meg mest. Folks handlemønstre er i stadig endring og på Ikea jobber vi nå med å sikre en multikanaltilnærming i hele organisasjonen vår. Gjennom kommunikasjon skal vi være med på å tilrettelegge for en enkel og god handleopplevelse for kundene, uavhengig av hvor, når og hvordan de velger å handle, avslutter Ullebust.