Navn: Mathias Hovet

Alder: 33

Stilling: Daglig leder i designbyrået Heydays 

Årets ferie: - I år drar vi på litt ulike utflukter på Østlandet, en tur til Göteborg og en tur hjem til Sykkylven på Sunnmøre, der både jeg og kjæresten min er fra. Anbefaler alle å ta seg en tur dit for å oppleve naturen. Kan love minst tre årstider på en dag. 

Den perfekte sommermaten: - Alt som kan tilberedes og spises ute. Gjerne fersk og god sjømat. Bra folk, et langbord dekket med aviser og et lass med krabbeklør, øl og hvert sitt verktøy. Blir ikke bedre enn det.

- Hvordan smaker det med sommerferie etter et halvår med Oslo Bysykkel-suksess og rekordomsetning i selskapet? 

- Ferie smaker egentlig alltid godt. Vi har hatt et veldig hektisk og gøy halvår i Heydays, det er vi glade for. Det er selvsagt også stas med positiv oppmerksomhet, men det beste er å se Oslo Bysykkel, Kolonial.no og Nabobil fungere som godt integrerte tjenester i byen, og vi gleder oss til å vise mer av det som kommer utover høsten. Vi tok et bevisst valg om å se nytt på hvilket designbyrå vi ønsket å være, og hittil har vi truffet godt med det. 

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterte tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden? 

- Da tar jeg med meg Ulrikke (kjæresten min) og et par gode venner ut på Oslofjorden for å telte på en av øyene. Vi tar med masse digg mat, god drikke og vi krangler om musikken. 

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken ser du selv frem til å lese? 

- Jeg tar stort sett alltid med meg to bøker på tur. En fagrelatert og en annen. Håpløs optimisme med mitt lesetempo, og jeg leser stort sett bare den siste. Nå leser jeg Geert Mak sin bok «USA, en reise» som jeg har likt godt hittil. Ellers går det mye i podcaster. Og om du vil høre noe helt kokko kan jeg anbefale «Gutta som flytta til Oslo». 

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Stemmer i ulike bransjer som unyansert og kategorisk forsøker å eie sannheten om fremtiden som om at det var ett svar. Da kommer løsningen før brukeren og det blir ofte smalt og lett å plukke fra hverandre. Det er ingen som sitter på hele sannheten rundt en problemstilling. En del selskapers forretningsmodeller og behov er altfor komplekse til at problemet løses ved å rope høyest. Når problemstillinger blir komplekse mener jeg det er tverrfaglige samarbeid som gjelder, små eller store, og da må man løfte blikket ut av eget selskap.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg tror Jonas Gahr Støre blir statsminister, men jeg må innrømme at jeg kunne tenke meg en ny og litt modigere stemme enn de som er aktuelle nå. Det blir mye likt.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- http://kidrockforsenate.com

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Jeg kan for lite om temaet, men med de enorme inntektene selskaper som Facebook og Google genererer i Norge, kan man spørre seg om det ikke burde være en form for beskatning på slike selskaper, slik som i Storbritannia. At dette deretter skal finansiere norske mediers tapte annonseinntekter er jeg mer usikker på. Jeg tror generelt ikke på å holde aktører kunstig i live, selv hvor store endringene i bransjen er. Jeg tror også at redaktørrollen og plattformene journalistene skal jobbe i har endret seg for godt, uten at jeg mener den gode journalistikken er mindre viktig av den grunn. Jeg er optimistisk med tanke på at det finnes forretningsmodeller som overlever uten saker som «Sånn blir du...»

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Akkurat det har jeg ikke tenkt særlig på, men jeg håper Eskild. Rå type.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Kunstig eller ei, en del kommentarfelt kunne hatt godt av litt mer intelligens. Ekkokammer som skapes i digitale plattformer er skumle greier. Ellers tror jeg de fleste bransjer vil få påfyll av kunstig intelligens fremover.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- Jeg håper å lese om nye og spennende norske selskaper som vokser seg store. Og gjerne at Heydays har hatt en finger med i spillet, det må jeg vel innrømme.