I mai 2018 skal norsk designbransje ønske kolleger fra hele Europa velkommen til European Design (ED) og European Design Awards (EDA). Det er klart etter at ledelsen for ED har bestemt at de foretrekker Oslo fremfor de andre byene som var aktuelle; Reykjavik og Torino.

- Dette er vår måte å anerkjenne det utrolige, norske designmiljøet. De er gjennomgående gode på å bevise at de i topp-sjiktet på sitt felt, og vi er glade for å se dem blant vinnerne hvert år, sier leder for konferansen og prisutdelingen, Demetrios Fakinos.

Det var i august i år at Kampanje kunne melde at Oslo var med i kampen om å være vertskap.

Les også: Oslo kjemper om design-festival

Grafill-samarbeid
European Design vil samarbeide med bransjeorganisasjonen Grafill om å arrangere konferansen og prisutdelingen.

Fakinos opplyser til Kampanje at på konferansen samles europeisk designbransje til faglig debatt og inspirasjon, og tiltrekker seg 350-500 mennesker til den faglige delen og prisutdeling.  

- Vi ser veldig frem til å jobbe sammen med Grafill, som er en organisasjon som har dybdekunnskap om den lokale aenaen i tillegg til mye erfaring med å sette sammen kvalitets-events, sier han.

I en melding fra Grafill heter det at organisasjonen tar valget av Oslo som vertskapsby som et tegn på at Norge er på et høyt nivå i internasjonal designmålestokk.

- Dette viser at Norge og Oslo absolutt er kompetente i en Europeisk målestokk. Norge er på et internasjonalt relevant nivå når det gjelder design og illustrasjon, og avgjørelsen fra ED-awards peker også på dette. Spesielt de 5 siste årene har Norge utmerket seg i Europeisk og internasjonal sammenheng i konkurranseform blant annet gjennom  deltakelse i ED-Awards. Å få denne vertsrollen, og samtidig være svært delaktig i program, konsept og arrangement, tenker vi at Grafill også blir plantet godt på det Europeiske kartet, sier nestleder Dag Solhaug Laska i Grafills hovedstyre, i en melding.

- Unik mulighet
Grafill mener at å være vertskap for konferansen og prisutdelingen, er en unik anledning til å vise frem, og å sette Norge som designnasjon, på kartet.

- Fra et bransjeståsted, er dette en unik mulighet til å promotere Norsk design og illustrasjon, samtidig får vi vist frem hva vi kan by på. Med Grafills lange erfaring gjennom Visuelt, vil vi stille sterkt i samarbeid med ED-Awards for å lage en helhetlig gjennomføring. Med de konkurrerende byene som ble vurdert, skal vi være beæret over å få dette arrangementet til Oslo sier Laska.

Demetrios Fakinos er enig med Grafill.

- Dette kommer til å bli en god mulighet for å eksportere den merkevaren norsk design har blitt, ikke bare i Europa, men faktisk i hele verden, avslutter Fakinos.

European Design og European Design Awards i Oslo vil finne sted i mai 2018.