For musiker og komiker Jon Niklas Rønning var det første live-opptreden igjen sammen med sine faste makkere Pernille Øiestad og Ole Martin Aagenæs. For Eirik Are Andersen og hans musikerkompiser i bandet Stråmenn var det første kveld der gjengen fikk lov å gjøre det de elsker aller mest - spille for et entusiastisk og veldig takknemlig publikum. Det ble en fin kveld for minneboka.

- Det har vært en helt spesiell vår for alle ansatte i Virke. Mens mange av våre medlemmer har måttet stenge og permittere sine ansatte, har alle i Virke jobbet dag og natt i et forsøk på å hjelpe våre medlemmer så godt vi bare har kunnet. Og vi har alle sittet hver for oss på hjemmekontor i hele denne perioden. Nå var det utrolig deilig å kunne møte alle våre dyktige og fine medarbeidere igjen, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke til Kampanje.  

 

En viktig start for kulturen i Norge

Da Norge ble stengt ned i mars var det veldig mange dyktige folk i hele kultur-Norge som fikk sitt normale liv satt på vent, sier leder for Virke kultur og opplevelser, Rhiannon Hovden Edwards. - Jeg tror alle har forståelse for at myndighetene måtte stenge ned mye av Norge i den situasjonen som oppstod når pandemien slo til for fullt, men nå er det utrolig flott å se at vi endelig kan åpne opp for å oppleve sang og musikk igjen, sammen med venner og kolleger – dog under strenge smittevernregler, legger hun til.

 

Utrolig gøy å være på jobb igjen

Det har vært en stor glede å endelig få lov å planlegge lage fest igjen, sier administrerende direktør Helge Wold i Playroom. Etter 4 måneder med hjemmekontor føles dette som 17. mai og julaften for oss som hver dag lever av å planlegge og gjennomføre arrangementer. Vi måtte nesten lage loddtrekning blant de ansatte da alle gjerne ville jobbe denne kvelden sier han.

 

Huske smittevern

Selv om vi endelig kan møtes igjen har det vært viktig for oss å ivareta de omfattende smittevern reglene som vi har utarbeidet i felleskap med deltakere fra bransjen og helsemyndighetene, understreker Ivar Horneland Kristensen. De er laget for å hjelpe oss med å ha kontroll med smittespredningen samtidig som vi med god samvittighet kan møtes for å nyte hverandre, god musikk og god mat. Nå er det bare å oppfordre andre som har mulighet til dette og benytte sjansen. Mange serveringssteder, mange musikere, sangere og andre innen en stor og innholdsrik kultursektor står klare for å lage minneverdige øyeblikk igjen.