Debatten om innholdsmarkedsføring, også kjent som content marketing, og andre, nye reklameformer som kan true med å viske ut skillet mellom kommersielle og redaksjonelle produkter går høyt om dagen. Som Aftenposten skrev i begynnelsen av oktober, har Norsk Presseforbund nedsatt en arbeidsgruppe som skal vurdere behovet for endringer i Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten i tråd med denne utviklingen.
Nå er det klart hvem som blir medlemmer av dette utvalget, som skal bestå av følgende personer:
- Hege Iren Frantzen, nestleder i Norsk Journalistlag
- Trygve Rønningen, administrerende direktør og sjefredaktør i P4
- Ellen Arnstad, sjefredaktør i Se og Hør
- Ane Blekastad Glad, advokat i TVNorge
- Berit Nyman, assisterende daglig leder ved Fagpressens Informasjonskontor
- Theo Jordahl, advokat i TV 2 og forfatter av boken «Fotorett i mediene»
- Stig Finslo, kommunikasjonsdirektør i Amedia
- Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund
I tillegg kommer én representant for Norsk Redaktørforening, men hvem dette blir er ikke klart ennå.
Kan bli opprettet permanent utvalg
- Mange eksperimenterer og ønsker å utforske mulighetene innen innholdsmarkedsføring, og det er viktig at vi får et mer strukturert arbeid rundt dette også innen Presseforbundet. Vi vet at mange er veldig usikre, og tenker at dette er tiden for noen redaktører som går ut og sier tydelig hva de mener er riktig å gjøre, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum til Kampanje.
Utvalget skal levere en innstilling som Norsk Presseforbund etter planen skal stemme over på et styremøte i november. Arbeidsgruppen skal vurdere å etablere et referanseutvalg for tekstreklame som skal fremme klager for PFU.
- Det er mange som ikke selv ønsker å stå som klagere til PFU, og en ny struktur kan sikre flere klager til PFU, sier Løken Stavrum.
- Vi har allerede mange presseetiske formuleringer rundt tekstreklame. Det viktigste er at leseren aldri er i tvil om hva som er fri og uavhengig journalistikk og hva som er reklame, legger hun til.
Kommentér