SBS Discovery med sine kanaler TVNorge, Fem, Max og Discovery økte sin omsetning med 16 prosent i fjor til rekordstore 1,4 milliarder kroner i 2013. Det viser ferske regnskapstall som selskapet i dag legger frem.
Dermed fortsetter kanalen en reise som har handlet om økte seertall og økt omsetning. I 2009 da TVNorge fikk Harald Strømme som ny sjef omsatte kanalen for 666 millioner kroner og tv-huset har dermed mer en doblet omsetningen på fem år. I 2012 var omsetningen på 1,2 milliarder kroner.
- 2013 ble et meget sterkt år for oss og det skyldes først og fremst en formidabel innsats lagt ned av samtlige 150 ansatte her i Nydalen. Jeg er veldig stolt over resultatene vi har klart å skape etter at vi la om kursen og satset på humor og underholdning for fem år siden, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SBS Discovery, Harald Strømme.
Selskapet leverer også godt på resultatsiden og selv om driftsresultatet faller med litt over åtte prosent fra 270 millioner kroner i 2012 til fjorårets 248 millioner kaller Strømme resultatet for «tv-selskapet sin sterkeste bunnlinje noensinne».
- Det offisielle regnskapet for 2013 er komplisert å sammenligne med tidligere år på grunn av eierskiftet som skjedde da Discovery overtok TVNorge i løpet av året. Derfor ser det ut som driftsresultatet svekkes, mens det i realiteten er «all-time-high» for oss, sier Strømme.
Betaler mer til eieren
Årsaken til det er at det tydeligvis koster mer å være eid av det amerikanske tv-konsernet Discovery, enn det kostet å være eid av tyske ProSiebenSat1. Discovery kjøpte SBS’ nordiske tv-virksomhet i 2013 for ti milliarder kroner.
Bidrag til det internasjonale eierselskapet økte nemlig fra 37,3 millioner i 2012 til 103 millioner kroner i 2014.
Driftsresultat «justert for resultatdeling og management fee til internasjonale eiere» er ifølge SBS Discovery på 350 millioner og det ifølge SBS Discovery er en økning på 14 prosent fra sammenlignbare tall for 2013.
- I tillegg er reklameomsetningen for Discovery og TLC bare medregnet for halve året, mens hverken distribusjonsinntekter eller programkostnader for disse kanalene er med i det norske regnskapet. Dette ville ha forbedret resultatet ytterligere, sier Strømme.
- Tøffere tv-markeder
Strømme sier sammenslåingen av de to mediehusene har gått veldig bra i Norge.
- Resultatet er skapt både av de som kom fra Discovery og ansatte i det som historisk har vært TVNorge-familien. Sammensmeltingen av de to organisasjonene har gått knirkefritt og gjør at vi endelig regnes som en reel konkurrent av storebror TV 2.
Selv om driftsmarginene er på formidable 25 prosent sier Strømme at konkurransen i tv-markedet blir tøffere fremover og reklamemarkedet stagnerer.
- Ingen kan øse ubegrenset med penger inn i produksjon og sportsrettigheter. Vi investerer når det er lønnsomt, og lar være når det ikke er det, sier Strømme.
Kommentér