I sommer ble de tre skolene Westerdals, NISS og NITH slått sammen til én «superhøyskole» – Oslo School of Arts, Communications and Technology, eller Westerdals Oslo ACT. Skolen får 1600 studenter og satser på sikt på samlokalisering av alle de fem avdelingene. Nå er logoen og den visuelle profilen til den nye, kreative skolen klar, og det er designbyrået Anti som har gjort jobben.
- Utfordringen var å skape et uttrykk som forente de tre skolene. Vi begynte å se på hvilke studenter de forskjellige skolene har og hva de driver med, og forsto raskt at dette var tre veldig forskjellige skoler som alle jobber med kreativitet. Men selv om de er forskjellige, har de et felles engasjement, en felles drivkraft. Derfor gikk tankene våre til hva som driver oss mennesker, og der så vi parallellen til pulsen. Pulsen varierer ut fra hva man gjør og hva man føler. I hjerterytmen så vi en W, og de ulike avdelingene med hver sin unike rytme og puls fikk hver sin unike W. Sammensetningen av de fem W-ene blir logoen. Nesten som et kreativt DNA, sier mannen bak logoen, Gaute Tenold Aase, seniordesigner og partner i Anti, til Kampanje.
Hjerterytme: De fem fakultetene med sin respektive rytme og puls har fått hver sin unike W i den nye logoen til Westerdals Oslo ACT. Logoen er laget av Anti.
- Fikk frie tøyler
Logoen består av en lilla, en blå, en rød, en gul og en grønn W, som enten kan brukes sammen eller hver for seg. W-ene representerer de enkelte avdelingene: kommunikasjon, teknologi, kunstfag, ledelse, og film og tv.
- Valget av farger er nøye overveid for å finne noen som representerte hver enkelt avdeling, samtidig som de fungerte bra i en helhet. Å finne en fargepalett bestående av fem farger som fungerer sammen i en logo er utfordrende, og var en viktig del av prosessen, men til slutt kom jeg fram til en palett som både studenter og ansatte ved de forskjellige avdelingene føler representerer dem, sier Tenold Aase.
- Logoen bygger åpenbart ikke på Westerdals´ gamle logo. Fikk du et fritt mandat fra skolen?
- Absolutt. Denne logoen er ikke en ny logo til Westerdals, det er en ny logo til Westerdals Oslo ACT, som er en ny institusjon. Derfor fikk jeg helt frie tøyler. I en designprosess er vi alltid innom flere retninger, og presenterer gjerne flere alternative veier å gå med designet. Når jeg tegnet ut denne ideen så jeg umiddelbart at det var dette som er Westerdals Oslo ACT. Når man får den følelsen, må man bare kjøre på. Så selv om representantene først ble litt sjokkert av den vågale løsningen, fikk de også umiddelbart følelsen av at dette representerte dem alle, og at dette var den riktige løsningen, sier Tenold Aase.
Fant riktig uttrykk: - Når jeg tegnet ut denne ideen så jeg umiddelbart at det var dette som er Westerdals Oslo ACT, sier Anti-designer Gaute Tenold Aase, som har laget skolens nye logo. Foto: Johanne Hestvold
«Pulsmåler for kreativitet»
Rektor ved Westerdals Oslo ACT, Bjørn Jarle Hanssen, uttaler i en pressemelding om den nye logoen og visuelle profilen at skolen skal være «en pulsmåler for kreativitet i fremtiden».
- Westerdals Oslo ACT utdanner fremtidens kreative, der de som mestrer samspillet mellom teknologi, kunst og strategisk og kreativ kommunikasjon vil lykkes. Anti mestrer akkurat dette og har vært tydelige og konseptuelle, utfordret og engasjert. Identitetsarbeidet har vært en svært viktig og samlende prosess, sier Hanssen.
Kommentér