En av sist ukes store snakkiser i medie- og kommunikasjonsbransjen var GK-sjef, Andreas Wabøs, blogginnlegg «The Crazy Ones» som blant annet handlet om «storydoere» og om kantinesjefen som delte ut ostesmørbrød til fattige. Til Kampanje innrømmet Wabø at han ikke traff planken med sitt omstridte blogginnlegg og at han nå har søkt nominasjon til byråets egen Tåkepris.
Les også: - Har sendt søknad om Tåkepris
I Aftenposten lørdag utdyper Wabø hvorfor det gikk galt.
- Jeg var ruset på engasjement. Det ble klønete; for svulstig språk, for mange fremmedord, klisjeer, selvforherligelse, selvskryt, hele menyen. Som leder lever man i et konstant press og stress. Noen ganger handler man litt kjappere enn man rekker å tenke. Men innholdet står jeg for, sier administrerende direktør i GK, Andreas Wabø, til Aftenposten.
Tilbakemeldingene fra leserne var nådeløse, både i sosiale medier og på bloggens eget kommentarfelt og Wabø mener noen av kommentarene gikk for langt.
- En del av kommentarene er rene personangrep. Regelrett mobbing for noe jeg tror på. Jeg lurer på hva slags samfunn har vi fått når folk uten navn kan pisse på andre på nettet. Det er ganske brutalt. Jeg er ganske hardhudet så jeg lar det ikke gå inn på meg. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for. Men jeg tenker på andre, som våger å si noe, så blir de bare kjørt over med en dampveivals. Her er det noen holdninger som styrer handlingene, sier Wabø.
Bloggposten var i går lest over 60.000 ganger og også noen av de mest profilerte kritkerne har vært nådeløse. «Jeg har nå lest innlegget tre ganger, og gått gjennom hele det menneskelige følelsesregister: Forvirring. Avmakt. Raseri. Eksistensiell angst. Latterkrampe,» skrev journalist og illustratør Mikkel Grüner i kommentarfeltet. «Ord blir ikke bare fattige, de blir insolvente,» skriver Aftenposten-kommentator Vidar Kvalshaug på Twitter. «Her tar Geelmuyden Kiese mumbo jumbo til nye høyder», skrev Rødt-leder Bjørnar Moxnes, mens førstelektor Elin Ørjaseter kunne fortelle Kampanje følgende:
- Jeg tror grunnen til at den tar av er at det er mange av oss som føler litt på at deler av PR-bransjen selger luft – veldig dyr luft, sa Ørjaseter.
Les også:
Kommentér