Kommunikasjonsselskapet Mereris med sine to pr-selskaper PR-Operatørene og Spre skal sammen med Kampanje arbeide for å dyrke frem bransjens mest spennende nye stemmer. Under «Social Media Days» i forrige uke var det premiere på konseptet «Nye stemmer».

- Mens TV 2 jakter på de nye superstjernene, er vi på utkikk etter ukjente talenter med faglig tyngde og gode formidlingsevner innenfor kommunikasjon. På «Social Media Days» hadde vi to knallgode debutanter som stod på scenen og vi satser på å kunne presentere flere nye stemmer på våre øvrige konferanser i 2013, sier ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger i Kampanje, som står bak «Social Media Days» sammen med Iqaulify og Nils Petter Nordskar.

- Nerverpirrende
De to første talentene som stod på scenen var Hanne-Lene Norup Dahlgren og Carl Thomas Aarum, fra henholdsvis TV3 og Dinamo PR. Begge fikk kraftig applaus etter sine premiereforedrag på «Social Media Days» og de to vil sannsynligvis bli å se på flere ulike arenaer i året som kommer. Nye nominasjoner har også begynt å strømme inn.

- Det å få lov til å snakke om det jeg brenner for til bransjens kloke hoder, er en stor ære. Oppbakkingen fra PR-operatørene og Spre har også vært helt utrolig og de har vist meg stor tillit. Jeg skal ikke legge skjul på at det var nervepirrende å gå opp på hovedscenen på Latter, men med et så raust og lydhørt publikum var det bare gøy. «Nye stemmer» er et fantastisk konsept, og jeg gleder meg veldig til å følge prosjektet videre, sier Hanne-Lene Norup Dahlgren til Kampanje.

Les hennes innlegg: - Tv - det virkelige sosiale mediet

Les også: Advarer mot Facebook-trend

- Et «Urørt»-konsept
Konseptet «Nye stemmer» kommer som et initiativ fra PR-operatørene og søsterbyrået Spre. «Nye stemmer»-general er Aina L. Lunde, som til daglig er kreativ leder i PR-operatørene. Hun kan fortelle at utgangspunktet har vært en tydelig tretthet av en til tider liten og snever gruppe talspersoner fra den norske kommunikasjonsbransjen.

- Det er alltid stas å kunne høre på slike som Njål og Paal, men av og til er det minst like inspirerende å få helt nye perspektiver presentert av ferske, men særdeles kompetente fagpersoner. Kall det gjerne kommunikasjonsbransjens eget Urørt-prosjekt, sier Lunde.

Jakter talenter
Lunde er overbevist om at det finnes nye ukjente stemmer der ute som bare mangler det lille ekstra for å kunne dele ny kunnskap med andre og håper i samarbeid med Kampanje å kunne finne i hvert fall 4–5 nye talenter i oppstartsåret. Men hun er nøye med å understreke at «ny» ikke er synonymt med «ung».

- Det finnes garantert fagpersoner med lang erfaring og sannsynligvis sterke formidlingsevner som ennå ikke er blitt skikkelig oppdaget. Vi kommer ikke til å utelate noen i jobben med å skape et mer mangfoldig korps av godt profilerte meningsbærere og historiefortellere. Kall det gjerne en mer fargerik bransje, sier Lunde.

Etter premieren på årets Social Media Days, er prosjektgruppen i full gang med å få på plass relevante arenaer og identifisere talenter. Også Annonsørforeningen (ANFO) har sagt seg villig til å ta imot talenter på flere av sine fagarenaer dette året.

- Det er ikke bare som foredragsholdere vi ønsker å etablere de nye stemmene. Målet er også å dyrke frem talspersoner og debattanter som kan bli gode stemmer i vår dekning av medie- og kommunikasjonsbransjen på våre mange forskjellige plattformer. Kampanje er bransjens største fagpublikasjon og vi har også blitt en betydelig arrangør av faglige møteplasser det siste året, sier Knut Kristian Hauger.