Reklamebyrået Try vant sin fjerde Gullfisk på rad da det kreative superparet Karin Lund og Øystein Halvorsen gikk til topps i TV 2s reklamefilmpris Gullfisken. Lund og Halvorsen gikk til topps med filmen «Bønder i byen» for kunden Felleskjøpet og vant dermed jubileumshowet til Gullfisken som nå har vært avholdt i 20 år.

Les også: Bønder vant Gullfisken

- Det har vel aldri føltes så godt. Dette var deilig, sier Karin Lund til Kampanje rett etter showet.

Det er ikke første gang Karin Lund og Øystein Halvorsen vinner Gullfisken. Reklameduoen har vunnet TV 2s reklamekonkurranse både en og to ganger, men da med reklamefilmer for Norges Blindeforbund. Lørdag kveld var det imidlertid Felleskjøpet som var kunden.

- Overraskende?

- Ja, finalen var helt uforutsigbar, sier hun.

I finalen møtte Karin Lund og reklamemakkeren sterke utfordrere som Widerøe og Forsvaret fra henholdsvis reklamebyråene McCann og Ernö. Widerøe var av mange tippet som vinner før showet startet, men da programlederne Odd-Magnus Williamson og Signe Bonde Tusvik kunne avsløre stemmetallene fra scenen på Chateau Neuf i Oslo, viste det seg at filmen "Bønder i by`n" hadde fått hele 48 prosent av stemmene.

Try-dominans
Dominansen til Try i den norske reklamebransjen fortsetter dermed med uforminsket styrke. Seieren i Gullfisken lørdag var den fjerde strake på rad og den sjette totalt. Lund og Halvorsen har bidratt sterkt i så måte med sine totalt tre seiere i Gullfisken. Det kreative superparet gikk til topps i 2007 og 2010 for sine reklamefilmer for Norges Blindeforbundet og reklameteamet har hatt halvparten av alle finalefilmene de siste fire årene, det vil si seks av totalt tolv finalefilmer.

Men at det skulle holde helt inn denne gangen trodde ikke Halvorsen noe på.

- Vi fikk enorm respons på filmen allerede i mars, men det var jo så lenge siden. Jeg må innrømme at jeg ikke trodde det gikk veien da vi var i finalen, sier han.

- Hvorfor vinner filmen?

- Vi fikk vi nok litt ekstra fordi det er Felleskjøpet, såpass ærlige skal vi være. Men også fordi det er Felleskjøpet i en helt ny innpakning. Jeg tror mange kjenner seg igjen, sier Halvorsen.

Var rollemodell
I den storslåtte filmen kommer norske bønder ubehjelpelige hagearbeidere i byen til unnsetning og reklamefilmene viser frem bønder som de virkelige proffene på hagebruk. Halvorsen innrømmer at det er likheter mellom ham selv og folkene bøndene kommer til unnsetning.

- Jeg har brukt meg selv litt hemningsløst som rollemodell. Jeg er jo helt evneveik når det gjelder praktiske ting, men da fikk jeg jo endelig brukt det til noe fornuftig, sier han.

- Hvordan rangerer du denne seieren opp mot dine to foregående Gullfisken-seiere?

- Jeg synes vel denne er den aller beste. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje fordi vi håpet så innmari uten å ha så store forhåpninger.