Det er ikke ofte den tidligere TV 2-sjefen Kåre Valebrokk ytrer seg om gamle arbeidersplasser, men i et intervju med VG lørdag tar den erfarne mediemannen bladet fra munnen og snakker både om den opprivende konflikten i ledergruppen i starten av hans sjeftid, den omdiskuterte TVNorge-avtalen og sin egen lederstil.
- Jeg måtte skifte ut deler av ledelsen. Det skjedde etter at flere av de reiste seg og tok til orde mot meg på et semina. Det ble oppfattet som et mytteri av mange av de ansatte og jeg måtte handle. Seminaret var på fredag. På mandag var de ikke lenger i ledelsen. Det gikk ut over både juridisk direktør og markedsdirektøren, sier Valebrokk til VG.
- Galskap
Seminaret fant sted på Solstrand Hotell utenfor Bergen i mai 2000. I en spesialutgivelse Kampanje slipper i disse dager omtales denne konflikten behørig, en konflikt som endte med at blant andre Finn H. Andreassen, Trygve Rønningen, Per Schrader-Nilsen og Steinar Brændeland sluttet i TV 2.
- Valebrokk ville ha mer nyheter og aktualiteter. Han ville gjøre om hovedsendingene til en hel time, noe jeg mente var galskap. Dermed var vi klart på kollisjonskurs, sier Finn H. Andreassen til Kampanje Magasin.
Les mer om Kampanjes spesialutgivelse her: Aamot: - Schibsted burde eid TV 2
- Svinenakkegrep
Om den berømmelige TVNorge-avtalen som førte til at TV 2 tapte flere hundre millioner kroner sier Valebrokk i VG-intervjuet.
- De hadde oss i et svinenakkegrep, som vi måtte ut av, sier Valebrokk.
I morgen klokken 11.00 slippes den nye TV 2-boken «Se hva som skjedde». Der kan det fort dukke opp en og annen Valebrokk-historie. Selv tar den gamle TV 2-sjefen den varslede boklanseringen med stor ro.
- Jeg kan virkelig ikke si noe om innholdet, fordi jeg ikke vet hva som kommer, sier Valebrokk.
Les også: - Ville stanse TV 2-hemmeligheter
Sluttet i 2007
Valebrokk var sjef i TV 2 fra 1999 til 2007 da han ble etterfulgt av dagens TV 2-sjef Alf Hildrum. Under Valebrokk vokste TV 2 voldsomt og kanalen gikk fra å være tv-kanal til å bli et bredt, anlagt elektronisk mediekonsern med interesser i tv, betal-tv, mobil, tv-produksjon, nettaviser og radio. Ikke alle investeringene var like heldige og særlig erfaringene med radio og kanalen Kanal 24 ble kostbar.
Valebrokk satset også tungt på sport og fotball der særlig milliardavtalen med Norges Fotballforbund i 2005 knyttet opp mot rettighetene til norsk toppfotball kommer til å bli stående som et tidsskille i norsk tv-industri.
Les også: Valebrokks aller beste
Kommentér