Det nye nettselskapet Easybring må endre navn. Det krever Posten, som har tatt kontakt med Pantentstyret og selskapets ledelse. Posten reagerer på at selskapet Easybring har valgt et navn som kan forveksles med Bring og Bring Express.

Det bekrefter informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten overfor Kampanje.

- Vi lanserte merkevaren Bring, som er vår post- og logistikktjeneste overfor våre bedriftskunder, i 2008 og denne tjenesten har opparbeidet seg høy kjennskap siden den gangen. Vi mener navnet Easybring er for likt Bring og Bring Express, og det er forvekslingfaren som er vårt anliggende når vi ber om at Easybring skifter navn. Sist uke skrev vi et brev til Patenstyret og Easybring hvor vi påpeker forvekslingsfaren og vi ber om at selskapet skifter navn, sier informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme til Kampanje.

Men Posten møter ingen forståelse hos ledelsen i Easybring.

- Vi tror Posten har misforstått vårt valg av selskapsnavn som kommer fra engelske easybring. Vårt navn har ingenting med det norske ordet bringe/bring å gjøre. Vi er et internsjonalt selskap som skal lanseres i mange land og man tenkte overhodet ikke på norske bring da navnet ble valgt. Vi syntes vi var heldige da vi sjekket og oppdaget at domenet Easybring.com er ledig. Knut Bjerke fikk ideen om navnet Easybring mens han var i USA og vi syntes det var et kjempegodt navn, sier administrerende direktør Erland Bakke i Easybring til Kampanje.

Han fastslår at det ikke kommer på tale å etterkomme kravet fra Posten om navneskifte.

- Nei, det er uaktuelt. Vår tidligere advokat, som Posten nå har krevd at vi ikke kan bruke, mente vi trolig hadde en god sak. Vi må nå finne en ny advokat i denne saken og vil trolig bestride Posten sin klage. Bring er patentert og vi tror nok Posten har misforstått vår tjeneste. Vi er et IT-selskap som har utviklet en matching-tjeneste som kan benyttes av alle som ønsker å tjene litt ekstra på sin vei. Vi ønsker å samarbeide med alle og spesielt Posten i Norge. Vi synes det er hyggelig at Posten med sine 20.000 ansatte ser på oss som en konkurrent. Men hvis de sønsker å ødelegge for en slik tjeneste, så mener jeg det er synd. Som vi sier på vårt navnspråk: Bring it on!

Easybring har også fått en innsigelse på sitt navn fra en annen aktør, bekrefter Bakke.

- Selskapet Easygroup mener det har navnerettighetene til easy. Vi har også avvist denne innsigelsen, sier Bakke.