Innovative produkter og tjenester blir stadig viktigere for hvordan forbrukere relaterer seg til merkevarer. Gode produkter med tydelig nytteverdi med en distinkt visuell identitet driver vekst og gjør at merkevarer skiller seg ut i jungelen av kommunikasjon og tilbud. De gir unike kundeopplevelser som skaper nye verdier for oss som forbrukere, innbyggere og mennesker. Og merkevarer og selskaper. De kan også være et viktig verktøy for å skape mer bærekraftige løsninger.
Spørsmålet er hvordan en designdrevet innovasjonsprosess kan bidra til å utvikle produkter som skaper nye verdier? Og ikke minst hvordan ta det vanskelige første steget, fra 0 til 1? For når vi tar det første steget, og ikke bare graver der vi står, oppdager vi muligheter til å skape ny og bærekraftig vekst – gjerne utenfor der vi allerede er best.
Dette er noen av spørsmålene som Behnam Farazollahi skal belyse på Kundeopplevelsesdagen 2023 9. februar på Grand Hotel!
I foredraget vil Behman gå gjennom metodikk for å drive tidlig fase prototyping, gi eksempler på verktøy for å jobbe med innovasjon, og vise prinsipper for å bygge en produktorganisasjon for å lykkes med produkter.
Behnam leder design- og innvasjonsbyrået EY Doberman som gjennom designdrevet innovasjon blandet med nytenkende forretningsutvikling bidrar til å utvikle differensierende produkter. Han har lang erfaring med strategisk design og innovasjon, og har jobbet med kunder som Telenor, DNB, Vipps, Posten, COOP, TV2, NRK og Hennig-Olsen. Han har jobbet i byråer som Dinamo, Jimmy Royal, ANTI og Neue Design Studio, før han var med å etablere EY Doberman i Oslo i 2021. Han er også styreleder for Grafill, og juryleder for DogA-Merket.
Atferdsdesign – når psykologi møter design
Tjenestedesign, interaksjonsdesign, visuell design og andre designdisipliner oppnår ofte ikke så stor effekt som vi ønsker. Det er ofte fordi vi ikke greier å endre folks atferd, men bare tilpasser oss den eksisterende atferden. Det er noe vesentlig som mangler. For å få effekt handler det om at folk endrer atferd, og hvis vi ikke adresserer folks drivere og barrierer så er det ofte bingo om vi oppnår effekten vi vil.
Til å gi oss mer innsikt på dette spennende fagfeltet har vi fått Anders Matre og Hilde Mobekk fra Mindshift til å innta scenen på Kundeopplevelsesdagen 9. februar.
Anders er sertifisert atferdsdesigner, tidligere tjenestedesigner og interaksjonsdesigner. Han har lenge vært opptatt av kombinasjonen av psykologi og design, og har sett haugevis av prosjekter gå på trynet på grunn av manglende kunnskap om hvordan folk endrer atferd. Han har en master fra NTNU og over 10 års erfaring fra både offentlig og privat sektor.
Hilde har en doktorgrad i atferdsanalyse/atferdsøkonomi, og har alltid vært opptatt av hvorfor vi gjør som vi gjør, og hvordan vi kan tilrettelegge for og optimalisere ønsket atferd. Hun har lang erfaring fra privat næringsliv, og vet hvordan du praktisk kan anvende tung akademisk vitenskap.
Sammen vil de holde foredraget «Hvordan kombinere det beste fra design- og atferdsvitenskap». Her vil du sitte igjen med mye spennende læring om hvorfor atferdsdesign er den nye vinen, hvilke etiske dilemmaer som kan oppstå når du jobber med design og atferdsendring, og hvordan Mindshift jobber med atferdsvitenskap og data.
Dette er bare to av tolv lærerike foredrag du får høre på denne dagen, se hele programmet for Kundeopplevelsedagen 2023 her!
Hvis du er interessert i å delta, så anbefaler vi å ikke vente for lenge med å melde deg på! Vi har nemlig early bird-pris frem til 31. desember, og erfaring med at konferansen blir utsolgt med lange ventelister.