– Interessen for innholdsmarkedsføring er fortsatt stor, og de fleste har akseptert at dette er nødvendig for å bygge en sterk merkevare og skape salg, men der stopper det ofte. Verktøykassen vi har å spille på blir stadig større, og samtidig har innholdsmarkedsføring blitt en krevende disiplin. Når «alle» lager content, er det kun de beste som lykkes med å differensiere seg, skape stoppeffekt i sosiale medier, rangere i søkemotorer og ha reell effekt på målgruppens valg av varer, tjenester og merkevarer. Det er dette content-brunsjen handler om – her får du essensen av hva som skal til for å lykkes med innholdsmarkedsføring i 2019 og fremover, sier Øyvind Vederhus, administrerende direktør i Redink.

«Alle» vil ha video
Både algoritmene og forbrukerne foretrekker video. Thomas Haugersveen og Lars Are Nedland, videorådgivere i Redink, vil i sitt foredrag avsløre hva de erfaringsvis mener skal til for å få video til å funke i 2019. 

- «Alle» er opptatt av video, uavhengig av bransje, mener Nedland. – «Alle» kan også produsere, og stadig flere har interne ressurser til rådighet. Resultatet er høyere konkurranse om oppmerksomheten, og det er vanskeligere enn noensinne å nå frem med budskapet sitt. Måten innhold konsumeres på har også endret seg. Det har oppstått et skjæringspunkt mellom reklame, underholdning og forbrukerstoff og det stilles høye krav til kompetanse for å skille seg ut og bryte gjennom, mener han.

Designets rolle
Historiefortelling har endret seg voldsomt de siste årene – og for mange som jobber med content marketing har designernes rolle de siste årene begrenset seg til utvikling av maler.

Espen Brunborg, digital fagleder for design i Redink, skal fortelle om viktigheten av design som fortellergrep og hvordan vi effektivt kan kommunisere på en mer kreativ måte ved hjelp av design.

– Det holder ikke med effektiv publisering og SEO-vennlige tekster. Vi er nødt til å bruke et spekter av følelser, dynamikk, humor og kreativitet for å fange og engasjere brukeren. Man må investere mer i UX og design, tenke utenfor boksen og spørre seg selv om det finnes alternative måter å få frem poengene på, mener Brunborg.

Research, podkast og nyttige verktøy
Til content-brunsjen kommer også Ludvik Høegh-Krohn fra OMG, som vil dele praktiske tips om hvordan vi bruker data tilgjengelig i sosiale medier som inspirasjon – og på den måten lage mer engasjerende og effektiv kommunikasjon. 

En annen het potet som blir satt på agendaen er podkast-trenden. Bruken av podkaster vokser stadig i Norge, men hvordan skal man forholde seg til dette mediet i kommersiell sammenheng? Marius Karlsen, daglig leder/digital rådgiver i Helt Digital og kåret til «Årets sosiale medier fagmiljø 2018» for podkasten MediaPuls, kommer for å snakke mer om utviklingen og mulighetene dette byr på.

Sist – men ikke minst – går vi praktisk og konkret til verks. Under tittelen «10 verktøy på 20 minutter» deler Grete Noem og Line Stenseth fra Mills de viktigste tipsene fra Mills’ satsing på innholdsmarkedsføring. Her får du en smakebit på blant annet innholdsplaner, hvordan de sikrer god arbeidsflyt med byråer og hvordan man kan forklare resten av organisasjonen hva som foregår på Facebook.

Kom på Content-brunsj 3. april i regi av Kampanje og Redink å bli inspirert og få konkrete og praktiske tips til hvordan du kan gjøre innholdet ditt mer attraktivt, engasjerende og effektivt!

 

Se programmet og meld deg på her