Nova Consulting Group fortsetter topplinjeveksten og nå nærmer byrånettverket seg én milliard kroner i omsetning. I 2023 stoppet det opp på 872 millioner kroner. Det utgjør en vekst på 38 prosent. Året før var veksten på 35 prosent.

Samtidig falt driftsresultatet med 58 prosent til 24 millioner kroner. Ifølge Nova-sjefen la de ned mye energi i å bli kjent med nye datterselskaper og navigere seg tryggest mulig gjennom det urolige markedet som preget fjoråret.

- Slik som markedet ble i fjor er jeg fornøyd av å se tilbake på den veksten vi opplevde og et positivt resultat, selv om utviklingen er langt unna våre ambisjoner, sier administrerende Geir Allan Hove i en pressemelding.

Nova Consulting Group er et nordisk konsulentselskap med 600 ansatte fordelt på selskaper som Epinova, Northern Beat og Rocket i Norge, og Pineberry, Cloud Nine og Fyr Agency i Sverige, for å nevne noen.

I starten av fjoråret kjøpte Nova-gruppen også  Egde Consulting, som har hovedkontor i Grimstad, og Dekode Interaktiv, som holder til i Oslo.

Les mer: Nova kjøper Egde Consulting og Dekode Interaktiv

Åtte prosent av fjorårets omsetningsvekst var organisk, mens resten kom fra nye oppkjøp.

Ifølge Hove opplevde Nova en forbedring i det norske markedet i andre halvår, mens det svenske markedet forble tøft hele året.

- Om vi skal dømme etter oppstarten av dette året virker det som markedet er i ferd med å stabilisere seg, selv om det fortsatt er noe seigt – spesielt i Sverige. Vi opplever uansett enpositiv utvikling de første månedene med god utvikling og vekst.

Dermed kan det ligge an til en skikkelig milepæl i løpet av året.

- Å passere milliarden er selvsagt en milepæl, men om vi når den i 2024 får tiden vise, sier Hove.

Les også: Rakettvekst for tidligere mediebyråtopp: - Et eksplosivt år

Her kan du se konsernregnskapet til Nova Consulting Group i 2023. Alle tall i MNOK.

Nova Consulting Group 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 871,6 631,9 + 38
Driftsresultat 23,6 56,9 - 58
Resultat før skatt 20,5 55,5 - 63