Etter å ha vært driftsdirektør i Schibsteds teknologiselskap Distribution Innovation (DI) siden 2021, går veien videre til teknologiselskapet ComplAi for østerrikske Bernhard Zachhuber. Der får han hovedansvar for forretnings- og kundeutvikling som kommersiell direktør.

- Jeg ble inspirert av visjonen til ComplAi, det engasjerte teamet og produktet, sier Zachhuber, i en pressemelding.

Det norske teknologiselskapet ComplAi ble gründet under koronapandemien og er en skyplattform med kunstig intelligens som skal bidra til å effektivisere compliance-arbeid, som betyr å legge frem bevis og dokumentasjon for at standarder og regler etterleves. Selskapet fikk raskt store industriselskaper på kundelisten, blant andre DNV med Kjell Inge Røkke og Littler som har spesialisert seg innen arbeidslivets juss.

- Jeg gleder meg til å bli en del av laget og gi kundene våre KI-superkrefter som gjør det komplekse feltet compliance til en lek – på et globalt nivå, sier Zachhuber.

Les mer: Norske Remarkable henter ny kapital - verdsettes til rundt én milliard kroner

I ComplAi gjenforenes han med Jeremy Gerst som han ble kjent med da begge var med på å bygge opp det digitale lese- og skrivebrett-selskapet Remarkable fra 10 til 400 ansatte – og regnes som en milliardsuksess. I Remarkable jobbet Zachhuber med kundesuksess og Gerst var finansdirektør, og målet er å gjenta Remarkable-suksessen i ComplAi.

- Siden vi er så like i tankegang ble vi raskt sparringspartnere for hverandre i Remarkable. «Bernie» har evnen til å tenke og arbeide svært strategisk, samtidig som han ikke er redd for å brette opp ermene for å få ting gjort, sier Gerst.

Han ble hentet inn til ComplAi av selskapets gründer Jørgen Kadal i november i fjor, og tok over rollen som daglig leder fra Kadal på nyåret. I januar gikk Kadal inn i rollen som produktdirektør for å fokusere på domenekunnskap og produktutvikling.

Les også: Tidligere Remarkable-direktør blir sjef for norsk KI-startup

Jeremy Gerst kommer selv fra California og forteller at han er glad for å ha fått med en annen «expat» i den tidlige sparringspartneren på laget.

- Det er definitivt fint å ha noen du kan le litt med når nordmenn tar en tidlig helg for å dra på hytta. Men for å være litt seriøs, så er vi et selskap med enorme globale ambisjoner, så det kan være en fordel når vi leverer compliance-superkrefter både i og utenfor Norge, sier han.