Teknologikonsulentselskapet Forte Digital har slått seg sammen med revisjons- og konsulentselskapet KPMG, og har allerede vunnet to store rammeavtaler med Helseforvaltningen og Spesialisthelsetjenesten til en samlet verdi av over ti milliarder kroner.  Chief Operating Officer i Forte Digital, Johan Grönlund, er svært fornøyd med det nye samarbeidet. Han forteller Kampanje at det er en langsiktig samarbeidsavtale som nå settes opp mellom de to partene.  

- KPMG er en av de sterkeste merkevarene i konsulentbransjen og noen vi er veldig glade for å knytte oss tettere til. KPMG har kompetanse vi trenger og vice versa. Vi utfyller hverandre godt. At vi har vunnet to store rammeavtaler vitner i høyeste grad om at vi er en god match, sier Grönlund til Kampanje.

På spørsmål om hvorfor de trenger hverandre svarer Grönlund at KPMG har et veletablert konsulentmiljø med en stor bredde i de rådgivningstjenester de tilbyr.

- De jobber med svært mange bransjer og fagområder, og forstår organisasjoner fra innsiden, hvilke utfordringer de har og hva som er viktigst for kjernevirksomheten. Så kompletterer vi hverandre på digital strategi hvorpå Forte sitter med kompetansen til å bygge de digitale produkter og tjenester som skal til for å realisere strategien, sier han.

Les også: - Byråmiljøene til konsulenthusene vokser med 300-400 ansatte

Avviser mulig salg
Kommersiell direktør i Forte Digital, Eivind Thorsrud Willard, sier det er «helt vanlig at mindre og større konsulentselskaper samarbeider.»

- Blir Forte Digital for små uten et konsulenthus i ryggen?  

- Nei, samarbeidet er kun for å kunne ta nye markedsandeler i tråd med våre foresatte vekstambisjoner. Samarbeid har vært og vil alltid være viktig i vår bransje, sier han.  

Han legger samtidig ikke skjul på at samarbeidet styrker dem i konkurransen med de største og mest etablerte selskapene. 

- Vi tror på et samarbeid med KPMG for å kunne være en reell konkurrent til de store selskapene og komme i posisjon for å vinne kontrakter av størrelsen som disse rammeavtalene. 

- Den siste tiden har flere store konsulenthus kjøpt opp en del designbyråer. Kan det på et eller annet tidspunkt bli aktuelt for Forte Digital å selge til KMPG? 

- Nei, dette har ikke vært et tema for diskusjon overhodet. Vi samarbeider for å være en viktig kraft i digitaliseringen av samfunnet, ikke på grunn av andre ting, understreker Willard. 

Les også:  Accenture øker omsetningen med over 300 millioner – byrå-satsingen i Norge vant sin første Cannes-pris

-  Står sterkere sammen
Leder i KPMG Tech Consulting, Kristine Bolstad sier til Kampanje at de har inngått dette partnerskapet rett og slett for å kunne levere best mulig tjenester.

- KPMG jobber med mye for mange, og det innebærer å ha god tilgang på ytterligere spisskompetanse når det er naturlig. Forte Digital har et utrolig dyktig fagmiljø og skaper fantastiske digitale brukeropplevelser. Derfor tror vi samarbeidet ytterligere vil styrke oss som foretrukken samarbeidspartner i store transformasjonsprosjekter.

Bolstad avviser at samarbeidet skjer som en følge av alle byråoppkjøpene som konkurrentene av KPMG har gjort den siste tiden. 

- Partnerskapet med Forte Digital er et svar på det store behovet i markedet for gode, brukerorienterte digitale løsninger. Vi ønsket oss et tett samarbeid og har ikke diskutert noen annen samarbeidsform enn det partnerskapet vi nå har inngått, sier hun.