Ifølge regjeringen har søkertallene til lærerutdanningene falt kraftig over flere år. I februar la kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun frem en felles strategi av regjeringen og elleve organisasjoner i barnehage- og skole-Norge, for å snu den negative utviklingen.

Sammen med PR- og reklamebyrået JCP PRAD, forsøker Osloskolen det samme i en ny rekrutteringskampanje.

- Vi er på jakt etter flere kunnskapsrike lærere og flere forbilder. Jeg tror det å vise frem hva en lærer faktisk betyr for elever og samfunnet er viktig, sier Ellen Prerovska Andersen, kommunikasjonsrådgiver i Osloskolen, i en pressemelding.

- Fokus på å dyrke den sterke idéen
I rekrutteringskampanjen hylles lærere for å vise hvilke forbilder de er for elevene.

- Responsen vi har fått siden kampanjestart, bekrefter at vi har truffet en nerve, sier Andersen.

Det var i oktober i fjor at JCP PRAD sikret seg Osloskolen etter at byrået gikk seirende ut av anbudskonkurransen om å levere digitalt innhold og mediekjøp for Utdanningsetaten. Kontrakten har en varighet på maksimalt fire år og en ramme på inntil 20 millioner kroner.

- For å øke lærerrekrutteringen ønsket vi å vise hvilke fantastiske forbilder som allerede finnes i Osloskolen. Vi har hatt fokus på å dyrke den sterke idéen, i både kjennskap-, kunnskap- og konverterendeuttak, sier byråleder i JCP PRAD Lars Eia Kirkholm.

Bak den nye kampanjen har store deler av byrået bidratt.

- Nesten alle kompetanser hos oss vært involverte. Innholdsprodusenter, fotografer, filmavdeling, animatører, kreatører, design og medierådgivere har bidratt sterkt for å sikre den kjente røde tråden, sier senior prosjektleder Jannicke Smevik Hoff i JCP PRAD.

Les  mer: JCP PRAD tar over millionkontrakt fra Tante Randi - danket ut seks andre byråer i kampen om Osloskolen

- Har slått alle tidligere rekorder
Resultatet er blant annet tre filmer, en utendørskampanje og en innholdskampanje, som fremhever lærere som de viktige forbildene de er.

- Det er sjeldent at filmer går viralt i 2024, men den første filmen med lærer Hans har slått alle tidligere rekorder til Osloskolen på sosiale medier, og resultert i flere medieoppslag, forteller Hoff stolt.

Kreatørene bak kampanjen, Helge Svendsen, Øivind Kristiansen og Hanna Sverdrup, legger til at det har vært givende arbeid.

- Gjennom oppveksten har vi alle hatt en lærer som har hatt en stor påvirkning på oss, og på valgene man endte opp med å ta. Dette var grobunnen for idéen om at lærere er blant de viktigste forbildene man har som ung. Som lærer har man en enorm påvirkning på elevene sine.