I tillegg til solide strømmetall på Spotify, har «Mekke bil» tronet øverst på musikkvideolisten på YouTube.

Det er NAF sammen med bandet Hagle og byrået Anti som står bak låta. Målet er å øke rekrutteringen av mekanikere.

- Sangen setter ord på det vi bryr oss om, å skru på alle typer biler og ha det gøy sammen på jobb. Det er det våre ansatte opplever hver dag, og vi håper flere får øynene opp for å jobbe hos oss. Ekstra gøy var det for flere av våre mekanikere som fikk sin musikkvideo-debut sammen med Hagle, sier Anette Løvstad, markedssjef i NAF.

Se musikkvideoen her:


Spellemann-vinnere
Torstein Drogseth
, strategisk rådgiver i Anti, forteller at markedet opplever mekanikermangel og at det er hard konkurranse om de flinkeste folka.

- For å få nå gjennom til hjertene og hodene til mekanikerne dykket vi ned i kulturen og hektet oss på stemmer de allerede hører på, nemlig Hagle, sier Drogseth.

Hagle er kjente for å spille country-rap og har både vunnet og vært nominert til flere Spellemannspriser. Flere av låtene til bandet ble kjent for allmennheten da de ble brukt i NRK-serien «Rådebank».

Vil ha flere mekanikere
NAF har 54 lokasjoner og 350 ansatte i hele Norge. Løvstad forteller at de ønsker seg enda flere mekanikere og håper låta vil hjelpe til med rekrutteringen.

- Vi har stor pågang, fulle ordrebøker og fornøyde folk. Vi skal fortsette å tilby god service til alle våre kunder og medlemmer, og ønsker derfor flere dyktige bilmekanikere med på laget, sier hun.

Kreativt team i Anti, Gerd Marie Stangeland og Nina Bugge er fornøyd med å få samlet et sånt stjernelag-

- Rægging er Norges største subkultur, som etter Rådebank-suksessen endelig har blitt stueren. Å spille inn musikkvideo med den gjengen var en energiboost av de sjeldne, sier de.