Barne- og familieetaten i Oslo kommune har inngått et samarbeid med Norsk Topphockey om rekruttering av forsterhjem. I den forbindelse skal den helt nye reklamefilmen «Treneren» vises i alle ishaller i forbindelse med seriesluttspillet i ishockey.

Det betyr at over 80.000 nordmenn vil se filmen i løpet av det syv uker lange sluttspillet. I tillegg skal Eliteserieklubbene dele filmen i sine sosiale medier-kanaler.

- Hockeyfamilien er stolte av å få bidra i denne viktige saken. I idretten vår er det mange frivillige og vi vet at det er de frivillige som ofte blir fosterforeldre. Vi håper at vi kan bidra til å åpne noen nye hjerter, og noen nye hjem, sier Thomas Hallem Kristiansen, markedssjef i Norsk Topphockey, i en pressemelding.

Målet med filmen er å gjøre folk oppmerksom på at den viktige rollen nærmiljøet spiller når barn og ungdom trenger et nytt hjem.

- Barn og ungdom som trenger et nytt hjem ønsker oftest å flytte til noen de kjenner fra før. Det gjør overgangen mindre, og tryggere. Målet med denne filmen er å åpne folks øyne for at dette er et behov i deres nærmiljø, og at de kan være en del av det nettverket vi søker i, sier Trine Synnøve Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i Bufdir.

Det er reklamebyrået Atyp som står bak kampanjen. De har stått bak flere fosterhjemskampanjer for Bufdir tidligere, ikke minst «Den utenkelige overgangen», der en Liverpool-fan må sette klubben til side når et nytt barn flytter inn.

- Vi ønsket å fortsette med idrettstematikk. Under idéarbeidet kom vi over en Kampanje-artikkel om den voldsomme økningen i hockey-interessen i Norge. Da ble valget enkelt, og vi fikk komme til en av Oslos mange ishaller og filme, sier Sindre Veseth Foss i Atyp.

Les mer: Hockeyfeber fører til sponsordilemma: - Står ved et strategivalg

Også denne gangen er filmen produsert av Fantefilm, med Marius Holst på regi.

- Fortellinger om unge idrettstalenter handler gjerne om en ung utøver som tidlig stakk seg ut, med en ukuelig vilje, endeløse timer på banen alene, som ofret mer enn andre for å bli best. Vi tenkte, hva om vi vrir denne type historie til å handle om en ung gutt som egentlig trengte noe helt annet, sier Veseth Foss.

Se filmen her: