- Skal vi nå klimamålene holder det ikke bare å produsere ny energi, vi må også ta vare på den vi har, sier markedsdirektør i Glava og Saint-Gobain byggevarer, Markus Svenberg, i en pressemelding.

Kampanjen «Det gule skiftet» vil synliggjøre Glavas rolle i det grønne skiftet.

- Det er et enormt behov for å stoppe sløsingen av energi. Allerede tilbake i 1976 hadde vi en annonse i Dagbladet, der vårt budskap var «1Kwh spart er bedre enn 1 kwh produsert». Dette er like aktuelt i 2024, når vi vet at 1.2 millioner norske hjem lekker energi fortsatt, legger Svenberg til.

- Skal fremtiden bli grønn må den først bli gul
På slutten av fjoråret signerte Trigger og Amidays en treårig kontrakt med den franske giganten Saint-Gobain, som eier merkevarene Glava, Gyproc og Weber. Etter et utfordrende 2023 for bygg- og anleggsbransjen, var markedsdirektør Svenberg klar for å gire opp annonsebudsjettet.

- Bygg- og anleggsbransjen har vært gjennom en krevende tid - og vi står fortsatt i en krevende tid. Så bakgrunnen for det valget vi har tatt med å starte et helt nytt samarbeid handler om at vi er helt avhengig av å få mer igjen for hver eneste krone vi investerer, har Svenberg tidligere uttalt til Kampanje.

Kampanjen «Det gule skiftet» er det første store resultatet av samarbeidet.

- Glava er en ikonisk merkevare i seg selv, og gulfargen har de et distinkt eierskap til. Med ambisjonen Glava har for fremtiden og historien deres, lå løsningen i en sannhet vi umiddelbart likte veldig godt, sier Lene Lyck Fasting, kundeansvarlig rådgiver i Trigger.

Konseptet viser hvordan Glava-produktet i seg selv er løsningen og hvilken rolle Glava kan ta.

- Skal fremtiden bli grønn må den først bli gul, forteller det kreative i Trigger med Hanna Sætre og Fredrik Juul.

- Det er noe veldig gøy i å kunne kommunisere så tydelig en så virkningsfull løsning.

- Anledning til å være litt lekne i uttakene
Lyck Fasting mener konseptet legger til rette for å involvere og engasjere hele bransjen til å bli med på det gule skiftet.

- Kampanjen skal oppmuntre til samarbeid for å sette fart på et skifte som både er stort og viktig. Når vi kan bruke alle virkemidler i verktøykassen trives vi som best, og det kan vi virkelig i denne, sier hun.

I forbindelse med har Glava isolert et trikkestopp på Aker Brygge med kampanjens hovedbudskap. I tillegg er det laget en spesialprodusert energidrikk for å sikre at håndverkerne holder energien oppe mens de jobber.

- Det er gøy å være i gang med den første kampanjen, og ikke minst at vi får anledning til å være litt lekne i uttakene. Den vil eksponeres i mange forskjellige formater og kanaler, så vi håper å se «et gult skifte» over hele landet, sier Lina Agdestein i Amidays.

Les mer: Byggevaregigant med skyhøye ambisjoner - bytter byråpartner og tar i bruk nevrovitenskap