I apotekkjedens siste filmer retter Boots søkelyset og anerkjennelse mot familiens solkrem-ansvarlig.

- De siste par årene har vi satset betydelig på merkevarebyggende massekommunikasjon, som med et humoristisk preg skal skille oss fra den mer tradisjonelle apotek-reklamen folk er vant med fra de store kjedene, sier Karine Blystad, markedssjef i Boots Apotek, i en pressemelding.

- Vi fortsetter å bygge videre på konseptet «Burde spurt Boots» for å løfte frem våre garantier for solkrem og hud, men vi har også laget filmer som tar tak i noen gjenkjennbare situasjoner - det vil si både stresset og omsorgen som ligger i å smøre barna sine med solkrem.

På vei inn i årets høysesong for salg av solkrem, forventer Boots tøff kamp om solkrem-kundene.

- Alle kjedene kommer til å ha mye taktisk markedsføring fremover og salg på solkrem, så ambisjonen er at våre filmer skal styrke effekten av denne, gjennom å gjøre Boots Apotek litt mer tilgjengelig i folks hoder og hjerter når de først skal kjøpe solkrem, sier Blystad

Boots har samarbeidet med Morgenstern siden våren 2022, og det er reklamebyrået som har utviklet ideene og produsert de nye filmene, med Lars Kristian Flemmen som regissør.

- Sannheten om solkrem er at det å holde familien smurt er en utakknemlig jobb som du må gjøre igjen og igjen. Så på vegne av Boots Apotek ville vi gjerne anerkjenne foreldres utrettelige smøreinnsats og si stå på, vi ser deg, sier kreatørene Sebastian Lien Prestø og Anders Muurman Holm.

De nye Boots-filmene er produsert av Morgenstern ved Martin Myhre og Yakob Dahl Changezi, prosjektleder Victoria Ekeli og Camilla Kim Kielland som rådgiver. 

Les også: Smittsom reklame fra Boots Apotek: - Nysgjerrigheten tok overhånd