Reklamekonsernet Try kunne tidligere denne uken feire at byrået har vunnet det store reklameoppdraget til Norsk Tipping. Det lover godt for byrået som i dag kan melde om økte byråinntekter og omsetning etter første halvår i år.

Les også: Jackpot til Try og Redink i kampen om Norsk Tipping

- Vi øker kraftig på omsetning og i byråinntekt og holder bunnlinjen uforandret i forhold til fjoråret. Et år som endte med hele 62 millioner på bunnlinjen, sier Try- sjef, Kjetil Try.

Omsetningen etter første halvår endte på 262 millioner kroner, etter en vekst på syv prosent. Dersom veksten holder seg for året vil Try-konsernet bikke 500 millioner kroner i omsetning for første gang. I 2016 hadde konsernet en omsetning på snaue 490 millioner kroner.

Halvårsoverskuddet endte etter seks måneder i år på 27 millioner kroner, og det var på linje med tilsvarende overskudd etter halvgått løp i 2016. Byråinntekten har økt med ti millioner kroner til 119 millioner kroner. 

Les også: Rekordoverskudd for Try - 60 millioner i pluss

- Alle forretningsområdene leverer gode tall, og særlig PR- og rådgivningsbiten og de digitale tjenestene går kraftig frem, sier Try.

Han sier planen for 2017 var å øke bemanningen og at det vil gjøre det vanskelig å slå rekordresultatet fra i fjor.  Samlet har byrået med datterselskaper økt bemanningen med 25 mennesker innenfor rådgivning, digitale utviklere og produsenter, CRM-spesialister, 3D motion-designere og kreatører.

- Vi tror på tross av de rekordgode halvårstallene at bunnlinjen blir noe lavere enn i 2016, men så lenge topplinjen øker og marginene holder seg godt over 20 % skal vi greie å leve med det, sier Kjetil Try.

Til sammenligning har North Alliance en omsetning som nærmer seg én milliard og reklamekonsernet Schjærven hadde en omsetning på 819 millioner kroner i 2016, 

Les også: Nå begynner Noa å tjene penger - kan bli solgt innen to år

 Se videointervju med Kjetil Try etter seieren i Norsk Tipping-konkurransen.