Statens Vegvesens reklamefilm «The Kid» er kåret til den beste kinoreklamen i det andre kvartalet i 2017. Reklamefilmen fra Statens Vegvesen får dermed sin Sølvfilm og er nå kvalifisert for 2017-finalen i reklamekåringen for kinoreklame. Bak vinnerfilmen står reklamebyrået Kitchen og  produksjonsselskapet One Big Happy Family.

Juryen skriver blant annet følgende om vinnerfilmen:

«Denne reklamefilmen er svært målrettet mot kinopublikummet – og den målgruppen som går aller mest på kino. Filmen har en sterk ide. En ujålete reklamefilm som formidler ærlig kommunikasjon. Ja, dette er reklame som går rett på sak – og som på en enkel måte får det til å fungere – og det svært så godt. Kort sagt: kinoreklame som fungerer!».

Se filmen her:

 

- Mer effektivt enn skremselsbilder
Administrerende direktør Ronny Lieblein i Media Direct Norge sier følgende om vinner-filmen:

- Et morsomt, men kraftig sleivspark mot unge gutter som kjører for fort. Statens Vegvesen viser at humor kan være mer effektivt enn skremselsbilder i å påvirke unge sjåfører, sier Ronny Lieblein.

 Det er kun norskproduserte filmer, eller filmer produsert av utenlandske selskaper målrettet helt og fullt mot det norske markedet, som blir vurdert av jurymedlemmene. Den skal ha blitt vist på norske kinoer, formidlet av CAPA og/eller MDN.

Det er kinoreklame-selskapene Media Direct Norge og CAPA Kinoreklame som står bak etableringen av Gullfilmen. I fjor gikk filmen «Vær så snill!» fra Vinmonopolet helt til topps og vant Gullfilmen. I 2015 vant filmen «Butler» fra Joh. Johannson historiens første Gullfilmen.

Kjemper om Gullfilmen
Den første Sølvfilmen i 2017 gikk til Forsvaret og filmen «Noe mer enn en utdanning». Nå er to filmer klare for den såkalte Gullfilmen-finalen.

 Alle kvartalsvinnere, det vil si de som blir tildelt Sølvfilm, er med og konkurrerer om Gullfilmen som deles ut i starten av neste år.

Seks filmer var med i finalekampen om den andre Sølvfilmen i 2017. Det var filmen «LA Crusing» fra Hydro Aluminium, «The Kid» fra Statens Vegvesen, «Vi har litt å gi deg» fra Fjordland, «Det koster så lite» fra Talkmore, «Home is a world of its own» fra SAS og «Det er gode penger i bærekraft - Alien» fra Storebrand.

Juryen består av følgende bransjepersoner. Lasse Gimnes, daglig leder i GimCom AS, Thomas Borge, researcher i Media Direct Norge AS, Silje Helen Gundersen, Insights and Research manager i CAPA Kinoreklame, Ingvar Sandvik, Marketing & Associate Director i TNS Gallup, Geir Kjærnes, adm. dir. i mediebyrået In Sight, Jannicke Haugen, adm. dir. i Nordisk Film Kino samt tidligere markevaresjef i TV 2, nå strategisk rådgiver og partner i Breakfast, Ole Eliassen.