- Dette er bare «helt supert». At Norges ledende utdanningsaktør velger oss i Carat som nytt mediebyrå er vi veldig stolte over. Vi gleder oss til å starte samarbeidet med Handelshøyskolen BI, sier Pelle Stensson, administrerende direktør i Carat.

Mediebyrået tar over en konto som tidligere har vært hos Omnicom og OMD i en lengre periode.

- Det var en tøff og krevende pitsj som andre store pitcher, der de fleste av de kjente byråene er med, selv om det i BIs tilfelle var en ganske effektiv prosess på i overkant av to måneder, sier Stensson til Kampanje.

- Engasjert og nytenkende
- Behovene og bruksmønstrene til våre målgrupper, endrer seg raskt i en digital hverdag. For å lykkes i vårt kommunikasjon- og markedsarbeid har det derfor vært viktig å finne en byråpartner med god markedsinnsikt og sterk digital kompetanse, sier Arne Wellberg, markedssjef for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI.

- Vi valgte Carat fordi de demonstrerte en solid kunnskap innenfor de områdene vi prioriterer. At de i tillegg viste frem et engasjert og nytenkende team var også et pluss for dem, sier Lisa K. Nausthaug, markedssjef for videreutdanningsprogrammer ved Handelshøyskolen BI.

Det går hett for seg i mediebyrået markedet nå i sommer. Forrige uke skrev Kampanje at H&M er blant storannonsørene som har satt sin mediekonto i spill.

Les mer: Tøff byråkamp om H&Ms reklamemillioner

Skal rekruttere «millenials»
Handelshøyskolen BI har en brutto omsetning på 80-90 millioner uten digitale flater, ifølge tall fra AC Nielsen.

- Hvordan vil du rangere denne pitsjen sammenlignet med de andre som har vært ute på markedet nå?

- Jeg vil si at denne seieren er veldig viktig og prestisjefull for oss. BI er en spennende, kunnskapsrik og faglig krevende kunde å jobbe med, fordi de er en ledende utdanningsinstitusjon som selv har mye kunnskap om merkevarebygging og marketing. Det å i tillegg få lov til å jobbe med en målgruppe som BIs er både spennende og utviklende for Carat. Det er ikke mange kunder som er like innpå ambisiøse «millenials» som BI. Vi skal jo hjelpe BI å rekruttere en målgruppe som er veldig langt fremme i både mediebruk og moderne kundeadferd. Det blir kult, sier Stensson.

Vil fortsette kundejakten
Byråinntekten til Carat, Starcom og Mediacom er nå svært jevn med rundt 100 millioner kroner, selv om Carat har en medieomsetning som er langt større enn sine konkurrenter. Stensson mener tallene ikke er helt sammenlignbare, fordi ulike konsernstrukturer mellom de ulike byrågrupperingene skaper forskjeller i inntektsfordelingen.

Les mer: Carat har vokst med 650 millioner på fire år

- Carat er et fullservicebyrå som skal fortsette å fokusere på det vi er gode på, innsikt, brand consulting, strategi og digitale tjenester. Vi har også gjort en del interne strategiske og taktiske organisasjonsjusteringer, som gjør at vi får enda bedre grep på den totale faglige verdikjeden, fra merkevare til digitalt uttak og effektanalyse.

- Betyr det at kundejakten ikke er over?

- Som Norges ledende byrå har vi to viktige oppgaver. Første prioritet er å levere innovativt og superbra på de kundene vi allerede har, men vi må også delta i konkurranser i markeder der vi ikke har konkurrenter for å kontinuerlig utvikle oss som byrå og våre ansatte.