I morges ble det klart at Norges Sjømatråd inngår en samarbeidsavtale med Erling Braut Haaland og Norges Fotballforbund. Senere samme dag er det også klart at løpeesset Jakob Ingebrigtsen har inngått en samarbeidsavtale med den amerikanske sportsklokkeprodusenten Coros.

- Jeg har trent med klokken deres de siste åtte månedene og det har vært en øyeåpner for hva som er mulig, skriver Ingebrigtsen selv på Instagram.

Les også: Haaland skal selge norsk fisk i utlandet: - To av landets beste eksportvarer

Bak de to avtalene står sportsbyrået NPG Sport & Communication. Det bekrefter daglig leder og partner i selskapet, Espen Skoland.

- Ja, det var litt tilfeldig at begge disse ble lansert i dag. Vi har tatt initiativ til og fremforhandlet trepartsavtalen mellom Team Haaland, Sjømatrådet og NFF. Og vi har bistått Jakob i forhandlingene med Coros, som i hovedsak retter seg mot det amerikanske markedet, sier Skoland til Kampanje.

Les også: Prime setter ny fart med Ingebrigtsen-brødrene: - En historie vi vil fortelle

Det er med andre to av landets desidert heteste idrettsprofiler som har inngått en stor global avtale i dag. For Ingebrigtsen er det en av de første større og globale avtalene om en ser bort fra utstyrsavtalen med Nike.  

- Vi har mange kreative og erfarne folk i stallen, som er gode til å utforme samarbeidsformer som tjener alle parter, og som enkelt kan formidles og brukes i strategisk kommunikasjonsarbeid, og er glade for at vi får tillit og får bistå partene. Utover dette kan ikke vi si mer om vår rolle, eller selve avtalene, sier Espen Skoland.

NPG Sport & Communication bistår idrettsprofiler, særforbund og næringslivsaktører som jobber i skjæringspunktet mellom idretten og næringslivet. De bistår i hovedsak kunder med sponsorrådgivning, kommunikasjon, innholdsproduksjon og eventer.

Selskapet er eid av de to tidligere NFF-toppene Ronny Aasland og Svein Graff og de to tidligere Discovery-toppene Harald Strømme og Espen Skoland, samt Marianne Aasland, som har langt fartstid innen flere store idrettsorganisasjoner. På eiersiden er også event- og messeselskapet NPG.

Les også: Team Ingebrigtsen teamer opp med PR-byrå: - Har behov for tilrettelegging og støtte