Før jul kunngjorde Joakim Frenning Larsen og Elin Ytterdahl at de forlater PR-byrået Wergeland Apenes etter henholdsvis elleve og seks år. Nå fortsetter de samarbeidet i et eget rådgivningsselskap som har fått navnet Ly Consulting.

- Vi er et veldig godt team og jobber godt sammen. Det var naturlig å tenke på at vi ville starte noe sammen, sa Ytterdahl til Kampanje i desember.

Les mer: Wergeland Apenes-partnere bryter ut - starter eget selskap

Nå er det klart at de ikke blir stående helt alene, men kobler seg på et etablert rådgivningsmiljø ved å inngå et formelt samarbeid med Rud Pedersen.

- Vi rendyrker tjenestene våre på det vi er aller best på, nemlig samfunnskontakt og politikk. I stedet for å bredde oss, knytter vi til oss de aller beste i bransjen på sine områder. Jeg er derfor svært fornøyd med å ha inngått en samarbeidsavtale med Ly Consulting, sier Kristian Hvilen, Managing Partner i Rud Pedersen.

- Hver for oss er vi spesialister på våre områder, og sammen står vi enda sterkere i markedet innen politikk, samfunnskontakt, kommunikasjon, strategi, ledelse og kultur, fortsetter han.

Elin Ytterdahl i Ly Consulting tror avtalen både vil gagne deres og Rud Pedersens kundern.

- Det å ha Norges ledende miljø på samfunnskontakt og politikk i ryggen er en stor styrke for oss, sier hun.

- Med denne samarbeidsavtalen knytter vi ikke bare til oss landets råeste miljø på public affairs, vi får også tilgang på tung sektorkompetanse og et europeisk byrånettverk med flere enn 500 dyktige rådgivere, legger Joakim Frenning Larsen til.