Tidligere informasjonsdirektør i Norwegian, nå selvstendig PR-rådgiver Lasse Sandaker-Nielsen har engasjert seg i Stein Lier-Hansens pågående sak om bruk av Norsk Industris hytter.

Lier-Hansen er i hardt vær etter at E24 avslørte at han som Norsk Industri-direktør mellom 2015 og 2023 brukte millioner av kroner på «relasjonsaktiviteter» i form av jakt og fiske på et jaktområde på Hardangervidda.

I dag jobber Stein Lier-Hansen i miljøstiftelsen Bellona, og Sandaker-Nielsen reagerer på at Lier-Hansens nåværende sjef, Frederic Hauge, til tider har opptrådt som en talsperson for Lier-Hansen.

«Saken handler ikke om hans ansettelsesforhold i Bellona. Derfor bør Bellona holde seg langt unna. Ved å ta en aktiv rolle i denne saken bidrar ikke Bellona-sjefen til å bygge tillit, men til unødvendig støy rundt en organisasjon som jeg vil tro aller helst vil assosieres med sin utrettelige – og viktige – kamp for miljøet», skriver Sandaker-Nielsen.

Les også: - Hvem skal uttale seg? I alle fall ikke toppsjefen hos din nye arbeidsgiver

Bellona-sjefen skriver i en e-post til Kampanje at han ikke ville blande seg inn i saken, men at han så på det som nødvendig.

- Jeg har ikke vært talsperson for Stein Lier-Hansen, men formidlet i starten spørsmål for å redusere trykket av medmenneskelige årsaker. En hver arbeidsgiver plikter å utvise skjønn og ivareta sine ansattes ve og vel i en slik situasjon, selv om det ikke har noe med oss å gjøre, sier Hauge og fortsetter:

- Jeg er helt enig med kommentaren at dette ikke er ønskelig, men det var nødvendig. Nå er dette uansett ikke en problemstilling lengre, fordi advokatfirmaet Selmer representerer Lier-Hansen.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar Stein Lier-Hansen via advokatfirmaet Selmer.