Det er en årelang tradisjon at statsministeren taler til folket på første nyttårsdag, men i år betalte Arbeiderpartiet filmregissør Erik Poppe for å forbedre nyttårstalen. Poppe mener årets tale var viktigere enn på lenge.

- Det er ikke tvil om at regjeringen har hatt kommunikasjonsutfordringer, så det var fint å kunne hjelpe til, sier filmregissør Erik Poppe til NRK

Poppe er et kjent navn i norsk filmindustri og står bak filmer som «Kongens nei», «Hawaii, Oslo» og er snart klar med «Quislings siste dager».

Ifølge NRK var det Arbeiderpartiets partikontor som betalte for Poppes nyttårstale-regi. Hverken Poppe eller partikontoret vil fortelle hva regissøren fikk betalt for jobben.

-  Vi ønsket å fornye formatet for nyttårstalen, og Erik Poppe hjalp oss med det og med enkel regi under innspillingen, sier Halvard Hølleland, statssekretær for Jonas Gahr Støre ved Statsministerens kontor til NRK.

Statsministerens nyttårstale har blitt holdt hvert år siden Einar Gerhardsen (Ap) holdt den første nyttårstalen på radio i 1946. og nærmere 600.000 seere fikk med seg statsminister Jonas Gahr Støres nyttårstale dagen derpå i år. 

- Terningkast fem:

Erik Poppe mener Støre «er en svært erfaren formidler», men at man av og til trenger litt hjelp til å få ut budskapet. Så hvordan synes han selv talen var? - Jeg triller en femmer, jeg, sier Poppe. Foto: Terje Bendiksby / NTB