I 23 år har Kjell Terje Ringdal tatt med seg over 600 deltakere fra norsk næringsliv, organisasjonsliv og medier over dammen til det tradisjonsrike Washington-seminaret. I desember gikk Ringdal ut med nyheten om at seminaret er solgt til PR-byrået Hill & Knowlton, som han har samarbeidet med siden 2008.

- Vi gleder oss til å videreutvikle institusjonen dette seminaret har blitt for samfunns- og organisasjonslivet, sa Peter Gitmark, leder for samfunnskontakt i Hill & Knowlton, til Kampanje i desember.

Nå får PR-byrået konkurranse om Washington-turistene. Konkurrentene i Geelmuyden Kiese stabler nemlig sitt eget Washington-seminar på beina. 

- Vi har blitt oppfordret av kunder og forbindelser om å skape et arrangement hvor deltakerne også kan stifte bekjentskap med andre toppledere, politikere, journalister, kommunikatører og organisasjonstopper, sier Severin Roald, som er administrerende direktør for Geelmuyden Kiese i Norge, i en pressemelding.

Deres program strekker seg fra 30. oktober til 6. november og er innom både Washington, Philadelphia og New York.

Selve valgdagen i USA er 5. november.

- Vi er i dialog med en rekke markante personer, som har vært de nærmeste rådgiverne til president George W. Bush og Barack Obama, sier Rasmus Nygaard-Winther, som er ansvarlig for myndighetskontakt i Geelmuyden Kiese i Norden.

- Generelt prøver vi å lage et program som gir deltakerne et unikt innblikk i amerikansk politikk, og i de nyeste trendene innen kommunikasjon og interessearbeid, legger han til.