- Vi skal tette gapet mellom management consulting og kommunikasjon, sier Hill & Knowlton-sjefen, Andreas Wabø.

Den nye Hill & Knowlton-sjefen  fortsetter å bygge opp et nytt mannskap i PR-byrået han tok over for et drøyt år siden. Noen av ansettelsene så langt har vært tidligere byråleder Vibeke Hauge, politisk rådgiver Johanne Waaler og Finansavisen-journalist Linn Marie Hammernes.

Denne gangen går Wabø imidlertid til konsulentbransjen for å finne sin nye leder for strategifaget. Morten Kjærsgaard kommer fra strategi- og vekstselskapet Agera og har over 15 års erfaring som rådgiver for flere av de store konsulenthusene. Nå skal han styrke Hill & Knowltons kompetanse på strategi, kommersiell vekst og endringsledelse.

- Vi er inne i en tid hvor virksomheter opplever mye usikkerhet og hvor utfordringene stadig blir mer komplekse. For mange betyr det økt risiko og vanskelige veivalg. I Hill & Knowlton hjelper vi kundene våre å redusere risiko og øke sannsynligheten for suksess i endringsprosesser. Derfor styrker vi oss på strategi og endringsledelse, sier Wabø i en melding.

Wabø kjenner godt til sin nye strategidirektør. De to jobbet tidligere sammen i Agera og Hill & Knowlton-sjefen er godt fornøyd med å få sin tidligere kollega med på laget.

- I tillegg til å være en skikkelig bra fyr og en rå kulturbygger, har Morten lang erfaring med å hjelpe selskaper å sette strategisk retning, skape kommersiell vekst og engasjere medarbeidere i en tid preget av høy endringstakt og mye usikkerhet, sier Wabø.

Kjærsgaard sier han tror på å forene kommunikasjonsfaget med kompetanse som tradisjonelt har hørt hjemme hos «management consulting». 

- Gjennom å kombinere disse to, får vi det beste fra begge verdener. Jeg ser at strategiene vi bidrar til å utvikle på denne måten, blir mer engasjerende og skaper større tilhørighet i organisasjonen. Nå gleder jeg meg til å til å videreutvikle strategifaget i H&K sammen med engasjerte og dyktige kolleger, sier Kjærsgaard.

Les også: Byrågigant slår sammen norske PR-byråer