Seks byråer innkasserte i går kveld totalt åtte gull da det i går kveld var prisutdeling for European Excellence Award (EEA) i Berlin.

For en måned siden ble EEA-shortlistene til sluppet, og det viste at sju norske byråer hadde totalt 21 bidrag på shortlist. I går kveld kom fasiten – og den viste at Geelmuyden Kiese var det norske byrået som vant flest gull med tre priser.  Det var for kundene Kiwi, Turistforeningen og YS Stat at GK vant. Jobben for Turistforeningen er gjort sammen med Nordic Screens. Dermed ble det tre gull av totalt fem shortlistoppføringer for GK.

- Dette er kjempegøy! Med tre gull i bagasjen fra Berlin må vi si oss godt fornøyd! EEA er stort for alle oss som brenner for god kommunikasjon. Med tre gull er vi ett av to mestvinnende byråer i det som etter hvert har blitt en hard konkurranse mellom land fra hele Europa. Det er vi veldig stolte av, sier administrerende direktør Morten Hofgaard Jørstad i Geelmuyden Kiese Norge.

Med sine tre priser ble GK konkurransens mestvinnende byrå, sammen med Weber Shadwick og Ketchum Pleon.

Burson Marsteller vant ett gull av sine tre bidrag på shortlist. Gullet fikk de for en jobb for Norsk Hydro. PR-operatørene som hadde fire jobber på shortlist, vant ett gull for Fretex. Også Nucleus, Trigger og JCP vant ett gull hver.

Les også: GK leder shortlist-kamp i PR-EM

JCP vant gull i kategorien for krisekommunikasjon med sin jobb i forbindelse med VM i skiskyting i 2016.

- Det er stort for oss å gå til topps i kamp med byråer fra hele Europa. Det var beintøff konkurranse og vi er veldig stolte av denne annerkjennelsen, sier daglig leder Henrik Juel Teige i JCPR i en kommentar til Kampanje.

Det var Suad Jama (til v) og Jahn Erling Meggelæ Øverli som gikk på scenen fra JCP i går for å motta gullet. Foto: JCP

Nucleus-sjef Øyvind Løland er selvsagt meget fornøyd med gullet byrået vant.

- Dette er et stolt øyeblikk for Nucleus. Det har vært et utrolig spennende prosjekt å gjøre sammen med Kandidat og Byggmakker. Og så synes vi jo det er gøy å være en del av den norske kontingenten i Berlin som i tøff konkurranse dominerer blant vinnerne, sier Løland til Kampanje.

Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen var selv i Berlin for å ta imot pris sammen med blant annet Camilla Kim Kielland. Byrået vant for Mills og Egmont.

- Det er skikkelig gøy at Mills vinner pris for sitt langsiktige Matro-initiativ, som ble lansert i 2015 på Villa Sult. Målet med Matro er at Mills som selskap skal bety noe mer for folk, utover å gi oss mat på bordet, ved at vi kan bidra til at folk får et godt, sunt og avslappet forhold til mat igjen. Målet med spillet, som vi nå vant pris for, er få flest mulig familier til å bruke måltidet som en hyggelig og samlende arena. Det selges fortsatt gjennom ARK-kjeden, og kan anbefales som julegavetips til småbarnsforeldre, sier Camilla Kim Kielland, avtroppende rådgiver i Trigger.

Trigger/Egmont/Mills-teamet på scenen. Fra venstre; Øyvind Vederhus (Mills), Marte Byfuglien (Mills), Ida Stensrud (Mills), Camilla Kim Kielland (gjemt mellom de blonde og på skjerm), Trigger og Marie Sanne Hval (Egmont) (også på skjerm). Foto: Marie Sanne Hval (Egmont)

Ansvarlig redaktør og direktør i Egmont Kids Media, Anita Tveten sier til Kampanje at mediehuset ser på det som en stor ære å ha vært med på å utvikle spillet sammen med Trigger.

- Det er stort å motta en så prestisjefylt pris i en gigantisk kåring der bare det å være på shortlist er en ære. At vi vinner ser jeg som en anerkjennelse og bekreftelse på at vi treffer fordi vi kjenner målgruppen barn og barnefamilier meget godt, sier Tveten.

Det betyr at #Appfail dermed var eneste norske byrå som ikke vant noe etter å ha hatt bidrag på shortlist

Kategori Byrå Kunde
Retail Geelmuyden Kiese Kiwi
Online Video Channel Geelmuyden Kiese og Nordic Screens Turistforeningen
Government Agencies & Parties Geelmuyden Kiese YS Stat
Chemicals and industials Burson Marsteller Norsk Hydro
Crisis Communication JCP Skiskytter VM 2016
Internal Publication Nucleus og Kandidat Byggmakker
Fashion & Beauty PR Operatørene Fretex
Norway, Sweden, Finland, Denmark and Iceland Trigger Mills og Egmont

I fjor ble det sju gull under European Excellence Award, og da var det Trigger som vant mest med fem gull.

Les også: Syv norske byrågull under EM i PR